Waarom millennials de meest ongezonde generatie ooit zijn 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Waarom millennials de meest ongezonde generatie ooit zijn

De millennials, oftewel de generatie geboren tussen 1981 en 2000. Ze staan ook wel bekend om de vegan lifestyle, de mindfulness generatie, milieubewust leven en overal ter wereld je geld verdienen. Er bestaat een zelfverzekerdheid binnen deze generatie om hun gezonde en gelukkige levensstijl. Maar komt hun beeld wel overeen met de realiteit? BlueCross Blue Shield – een federatie van 36 afzonderlijke Amerikaanse zorgverzekeraars – heeft hier onderzoek naar gedaan en de resultaten zullen je verbazen waarom millennials de meest ongezonde generatie ooit zijn.

Gezondheid gaat omlaag

Naarmate millennials de leeftijd van 27 jaar hebben bereikt gaat hun gezondheid extreem omlaag, hierbij wordt gesproken over zowel de psychische als lichamelijke gezondheid. Voorbeelden zijn een hoog cholesterol, hypertensie, depressie en overgewicht.

In vergelijking met generatie X (geboren tussen 1960 en 1980) zijn de millennials op vrijwel alle vlakken ongezonder wanneer er wordt gekeken naar de leeftijd 27 jaar en ouder.

Waarom millennials de meest ongezonde generatie ooit zijn 1521

Geld stress

Millennials hebben meer geld stress dan elke andere generatie. Een gemiddelde millennial van 27 jaar oud heeft een schuld van ruim $28.000 (exclusief hypotheek) vergeleken met een gemiddelde schuld van $13.000 bij de generatie X (toen dezelfde leeftijd). Geld stress is een belangrijke oorzaak van een slechte gezondheid en kan leiden tot een burn-out bij de millennials

Bekijk ook:
Creatieve ideeën voor wandbekleding die je woning transformeren

Millennials koken veel minder zelf

De kwaliteit van het voedsel dat de millennials consumeren is laag in vergelijking met vorige generaties. Zo staan millennials veel minder in de keuken, kopen ze minder groente, maken ze meer gebruik van de magnetron voor het bereiden van hun avondeten en eten ze veel meer junk food.

Deze punten zorgen er mede voor dat 70% van de millennials leiden aan overgewicht of obesitas wanneer zij de 30 zijn gepasseerd. Dit is 50% meer vergeleken met de baby boomers (geboren tussen 1945 en 1955) toen zij deze leeftijd waren gepasseerd.

Waarom millennials de meest ongezonde generatie ooit zijn 16

Meer weten?

Uit het onderzoek van BlueCross Blue Shield valt te concluderen dat millennials misschien wel iets te zelfverzekerd zijn over zichzelf dan de werkelijkheid zich voordoet. Is veganistisch leven echt zo gezond en maakt de mogelijkheid om overal ter wereld je geld te verdienen deze generatie echt zo gelukkig?

Wil je meer te weten komen over het onderzoek? Klik dan hier >

Thymo

Mijn naam is Thymo, schrijver, vormgever en online marketeer die sinds februari 2020 actief is op Trending.nl. Ik ben dol op het volgen van de laatste trends op gebied van gezondheid, technologie en lifestyle. Dat is ook de reden dat ik schrijf voor Trending.nl.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.