Deze gezondheidsmythes gelooft iedereen! 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Deze gezondheidsmythes gelooft iedereen!

We hebben allemaal zo ons idee over hoe we het best gezond blijven. Zo weten we dat we teveel vettig eten moeten mijden, voldoende water moeten drinken, en dat ook beweging belangrijk is. De meeste gezondheidsideeën werden ons met de paplepel meegeven. Maar wat als ik je vertelde dat niet al deze ideeën juist zijn? Het is tijd voor de waarheid! Daarom maakte ik een lijstje met gezondheidsmythes die iedereen gelooft, zo kan ook jij eindelijk de waarheid achterhalen!

Anderhalve liter water per dag is het gezondst

Het is natuurlijk wel zo dat water drinken erg gezond, en zelfs noodzakelijk is. Toch kan er geen exact cijfer geplakt worden op de hoeveelheid water dat je per dag moet consumeren. Dit hangt namelijk sterk af van verscheidene factoren, zoals je gewicht, geslacht, enzovoort. Het kan dus zijn dat je zelfs meer als anderhalve liter per dag nodig hebt om gezond te blijven!

 Van een griepvaccinatie kan je de griep krijgen

Ze hebben je vast al wel eens angstig gemaakt voor het plaatsen van een griepvaccinatie. Misschien werd er je al eens verteld dat je door een griepvaccinatie juist griep zou kunnen krijgen. Maar dit is niet zo! Het is wel zo dat je door de vaccinatie last zou kunnen hebben van lichte pijn en koorts, maar dat zijn eerder neveneffecten. De griep kan je er niet van krijgen, want de virussen zijn reeds inactief! Er is dus geen reden om ongerust te zijn over een griepvaccinatie!

Bekijk ook:
Nederlandse tradities en gewoontes die de rest van de wereld niet begrijpt

Als je een nachtje onvoldoende slaapt, dan kan je dit inhalen

Het kan soms gebeuren dat je zoveel aan je hoofd hebt, dat je niet in slaap geraakt of dat je s ‘nachts een paar keer wakker wordt. Gelukkig is dat niet erg, want die slaap kan je op andere dagen weer inhalen, of niet? Fout dus! Op een andere dag langer slapen kan zelfs nadelig zijn, want het kan je slaappatroon enorm verstoren. Het is dus beter de volgende dag gewoon je normale uren te slapen!

Als je met nat haar naar buiten gaat word je ziek

Als je jong was hebben je ouders je waarschijnlijk wel al eens gewaarschuwd over de gevaren van met nat haar de deur uit te gaan. Je zou er ziek van kunnen worden, en het werd je dus ten strengste verboden. Maar hoe “gevaarlijk” is het naar buiten gaan met nat haar nu echt? Nat haar zou je niet vatbaarder maken voor allerlei virussen. Het is dus een fabeltje!

Bekijk ook:
7 redenen waarom je (vaker) zou moeten zwemmen

Creatieve mensen gebruiken meer de rechterkant van hun hersenen

Dit werd onlangs onderzocht door  neurochirurg Abhishiek Sharma.  De neurochirurg beweerd dat dit nog niet bewezen is, en dus zeker niet zo hoeft te zijn. De mythe komt voor uit hersenoperaties bij epileptici. Bij deze patiënten werd geconstateerd dat visuospatiale informatie beter in de rechterhersenhelft werd verwerkt terwijl verbale informatie beter in de linkerhersenhelft werd verwerkt en zo werd al snel de link gemaakt met creatieve mensen.

Om af te vallen moet je gewoon vettig eten vermijden

Wanneer je gewicht wilde verliezen kreeg je vast wel eens te horen, dat je gewoon moest stoppen met het eten van vettig voedsel. Alsof het een magische formule zou zijn waar je plots 20 kilo mee zou verliezen. De waarheid is dat je niet meteen heel wat kilo's zal verliezen gewoon door te stoppen met het eten van vettig voedsel! Het is ook noodzakelijk dat je kleinere porties eet en beweegt, want anders is het vaak niet voldoende. Dit zou kunnen verklaren waarom die laatste kilo's er maar niet af willen gaan!

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.