Dit was 2019: het meest opmerkelijke en bizarre nieuws van dit jaar! 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit was 2019: het meest opmerkelijke en bizarre nieuws van dit jaar!

2019 was tot nu toe weer een jaar om over naar huis te schrijven. Bizarre, verdrietige en hilarische gebeurtenissen volgden elkaar in rap tempo op. Weet jij bijvoorbeeld nog dat de kleine Julen op 13 januari in een illegale waterput viel? Dat Luke Perry overleed in maart van dit jaar en dat augustus in het teken stond van het WK Zeemeerminnen? Wij ook niet. Daarom hebben we het meest opmerkelijke en gekke nieuws van 2019 voor je uitgelicht.

Januari 2019

 • Het jaar begon vrij rampzalig voor de inwoners van Scheveningen. Een iets uit de kluiten gewassen vreugdevuur in combinatie met een stormachtige wind zorgde daar voor een enorme chaos. Talloze auto’s en woningen werden liepen schade op door de vonkenregen.
 • Op 13 januari valt de kleine Julen in een waterput. De smalle put maakt de reddingsoperatie moeilijk. Na 13 dagen wordt het kindje levenloos aangetroffen in de put. Zijn ouders verliezen daarmee hun tweede kind in 2 jaar tijd.

Februari 2019

 • Nadat zijn Argentijnse baasje was overleden, verdween ook zijn 4-jarige hondje spoorloos. Later ontdekte de nabestaanden van de man dat zijn hond Capitan op het graf van zijn baasje lag. Opmerkelijk omdat de hond niet kon weten waar het graf zich bevond. Capitan heeft tot zijn dood op 15-jarige leeftijd gewaakt over zijn baasje.

Dit was 2019: het meest opmerkelijke en bizarre nieuws van dit jaar! 13

 • Het vliegtuig waarmee voetballer Emiliano Sala verongelukte wordt gevonden. Op dat moment was de voetballer als 2 weken vermist. Hij was samen de onbevoegde piloot van het vliegtuig op weg naar Cardiff City Wales, waar hem een nieuwe toekomst te wachten stond.

Maart 2019

 • Het Nederlandse topmodel Lotte van der Zee overlijdt. Tijdens haar wintersportvakantie werd ze getroffen door een hartstilstand. Lotte heeft nog enkele weken in coma gelegen voordat ze in maart 2019 overleed.
 • De documentaire Leaving Neverland doet een boekje open over The King of Pop en zijn vermeende seksueel misbruik. Fans én niet fans blijven geschokt en met gemengde gevoelens achter.
Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

April 2019

 • Frankrijk is in rep en roer als de Notre-Dame vlam vat. Velen kijken toe hoe het historische gebouw grotendeels word verwoest door een brand die is ontstaan door restauratiewerkzaamheden. Relikwieën en kunstwerken kunnen wel worden gered.

Dit was 2019: het meest opmerkelijke en bizarre nieuws van dit jaar! 14

 • De 27-jarige wielrenner Robbert de Greef overlijdt door toedoen van een hersenbloeding. Tijdens de Omloop van de Braakman werd de getalenteerde wielrenner ook al getroffen door een hartinfarct.

Mei 2019

 • Duncan Laurence wint het songfestival met Arcade. Daar hebben we in totaal 44 jaar op moeten wachten. In 2014 waren het de Common Linnets die netjes tweede werden op het liedjesfestival.
 • In Italië vond een ouder echtpaar het nodig om met de auto de metro binnen te rijden. Via de trap welteverstaan. De man en vrouw van respectievelijk 70 en 72 jaar hielden er geen letsel aan over, maar de beweegreden van de actie is vooralsnog onduidelijk.

Juni 2019

 • Maarten van der Weijden doet in juni 2019 nogmaals een poging om de Elfstedentocht te zwemmen. Dit keer legt hij de route met goed gevolg af. Duizenden mensen staan langs de kant om hem aan te moedigen.

Dit was 2019: het meest opmerkelijke en bizarre nieuws van dit jaar! 15

 • Na een vermissing van ruim 3 weken wordt het lichaam van Tanja Schaap gevonden. Helikopters zien haar lijk drijven in de Noordzee, ter hoogte van de Waddeneilanden.

Juli 2019

 • De Nederlandse judoka Kim Akker overlijdt op 22-jarige leeftijd. Toen ze verbleef in haar woning in Mexico, werd een gasexplosie haar fataal.
 • De hittegolf van juli 2019 lijkt heel ver weg op dit moment. Toch werd het officieel ruim 40,7 C in Gilze-Rijen.
Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Augustus 2019

 • Het WK Zeemeerminnen vindt plaats in China. Onder de 71 deelnemers is ook een Nederlandse meermin. De strijd wordt aangegaan door het zwemmen met staart, de monovin en het uitvoeren van vis-achtige capriolen.
 • De van #metoo verdachte Jeffrey Epstein pleegt zelfmoord in zijn cel. Hij verblijft in de gevangenis van New York als hij onder raadselachtige omstandigheden een einde maakt aan zijn leven. De waarheid neemt hij mee zijn graf in.

September 2019

 • Derk Wiersum wordt geliquideerd in Amsterdam. De pas 44-jarige advocaat vindt de dood op klaarlichte dag. Het motief voor de moord kan toegeschreven worden op de kroongetuige die hij ondersteunde in de zaak tegen Ridouan Taghi.

Dit was 2019: het meest opmerkelijke en bizarre nieuws van dit jaar! 16

 • Fernando Ricksen overlijdt op 43-jarige leeftijd. De oud profvoetballer streed al jaren tegen de spierziekte ALS.

Oktober 2019

 • De eerste protesten tegen het stikstof beleid vinden plaats. Duizenden boeren bestormen met hun tractoren het Malieveld in Den Haag.
 • In Ruinerwold wordt een familie bevrijd die al meer dan 9 jaar in een isolement leefden. De verborgen familie werd ontdekt toen de oudste zoon hulp vroeg aan de eigenaar van de plaatselijke kroeg.

November 2019

 • Voor de kust van Mozambique hoest een gevangen haai een hand en een menselijke arm op. Even later bleken deze lichaamsdelen van een Schotse vermiste toerist te zijn. Familieleden van de man konden hem identificeren aan de hand van zijn trouwring, die nog steeds om de vinger van de man zat.

Dit was 2019: het meest opmerkelijke en bizarre nieuws van dit jaar! 17

 • In Tanzania wordt een Nederlandse vrouw van 51 jaar aangevallen door bijen. De toeriste overleefde de steken van de zeldzame bijensoort niet.

December 2019

 • Ridouan Taghi wordt opgepakt in Dubai. Hij heeft meerdere moorden en geweldsdelicten op zijn naam staan, en werd al langere tijd Internationaal gezocht. Mede voor de moord op advocaat Derk Wiersum.

Dit was 2019: het meest opmerkelijke en bizarre nieuws van dit jaar! 18

 • De Nederlandse handbal dames worden Wereldkampioen. De wedstrijd is zenuwslopend als ze er in de laatste seconden door een strafworp toch nog met de winst vandoor gaan.
1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.