Waar geven millenials veel geld aan uit?

Vijf dingen waar millennials veel geld aan uitgeven

0 Shares

Generatie Y, ook wel bekend als millennials, is de meest besproken generatie van dit moment. Hoewel generatie Y veel heeft om trots op te zijn (het is bijvoorbeeld de laatste generatie die zonder smartphone opgegroeid is), hebben millennials ook zo hun zwakheden. Zo staan ze er bekend om dat ze teveel geld uitgeven. Als jij een millennial bent, komen de volgende zaken je daarom hoogstwaarschijnlijk bekend voor.

1. Je geeft te veel geld uit aan koffie

Die koffiemachine thuis doet het natuurlijk prima, maar je krijgt enkel dat luxe gevoel wanneer je koffie buiten de deur haalt. Bij voorkeur bij Starbucks. Zo af en toe buiten de deur eten (of drinken) hoort er natuurlijk bij, maar als je dagelijks je kop koffie bij een koffiezaak haalt, hou je aan het einde van je geld waarschijnlijk nog een stukje maand over.

2. Je geeft te veel geld uit aan kant-en-klare maaltijden

Het is niet dat je koken niet leuk vindt, maar je hebt er gewoon geen tijd voor. Begrijpelijk. Toch zijn al die ‘fridaynights, pizzanights’ en magnetronmaaltijden niet al te goed voor de portemonnee. Tip: kijk de vijf leukste kookshows op YouTube en doe inspiratie op voor het bereiden van een echte maaltijd! Het hoeft allemaal niet zoveel tijd te kosten.

5. Je geeft te veel geld uit aan sportschoolabonnementen

Dit geeft natuurlijk niets als je er genoeg geld voor hebt en je ook daadwerkelijk naar de sportschool gaat. Een goede gezondheid helpt je namelijk om om te gaan met de dagelijkse stress. Heb je echter een abonnement, maar ga je nooit naar de sportschool? Dan werkt dit niet kalmerend. Tip: zet het abonnement stop en ga met je fiets naar je werk. Gezonder voor jou en je portemonnee.

4. Je geeft te veel geld uit aan data en belminuten

Hoewel millennials niet opgegroeid zijn met smartphones weten ze prima hoe ze deze moeten gebruiken. Dat blijkt aan het einde van de maand, wanneer je je telefoonrekening binnenkrijgt. Overmatig bellen of even die grappige YouTube-video aan je vrienden laten zien wanneer je, zonder dat je het door hebt, al je MB’s al hebt verbruikt, kosten een flinke duit. Toch moet we hierbij vermelden dat millennials vaak relatief minder betalen voor hun abonnementen en hun internetverbruik. Ze hebben minder moeite met overstappen en zullen dus sneller telefoonabonnementen en internet vergelijken dan Generatie X.

5. Je geeft te veel geld uit aan boetes

Elke boete is natuurlijk één te veel. Toch is even je telefoon erbij pakken op de fiets of even wat gas bijgeven, omdat je aan de late kant bent, soms erg verleidelijk voor de gemakzuchtigen onder Generatie Y.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vandaag
Wat vind jij?
Quizzen
Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.