in , ,

Top 10 meest gedownloade mobiele games in 2020

Speelde je deze game?

Dit waren de populairste mobiele games in 2020!

10. Brain Test – 138 miljoen downloads

Brain Test bevat allerlei puzzels om je hersenen mee te trainen. De game is wereldwijd erg populair en werd in 2020 maar liefst 138 miljoen keer gedownload. De game heeft daarnaast ook goede ratings. In de Google PlayStore krijgt de game een 4.6 gemiddeld.

9. Join Clash – 149 miljoen downloads

In Join Clash speel je een soort obstakel run en moet je het einde van de baan zien te bereiken. Het spelletje oogt simpel en heeft duizenden levels om de gamers bezig te houden. Join Clash werd in het afgelopen jaar ruim 149 miljoen keer gedownload. In de Google PlayStore krijgt de game een 4.1, een prima cijfer, al wordt er wel geklaagd over de hoeveelheid advertenties.

8. Tiles Hop – 151 miljoen downloads

Met Tiles Hop kan je een spelletje spelen terwijl je luistert naar je favoriete muziek. Op de beat van het liedje moet je, zoals de titel je misschien doet vermoeden, van tegel naar tegel springen. Tiles Hop werd in 2020 maar liefst 151 miljoen keer gedownload en krijgt een 4.3 gemiddeld in de Google PlayStore.

Bekijk ook:
Top 10 populairste games van 2020

7. Hunter Assassin – 155 miljoen downloads

Gamers die van spannende games houden, kunnen terecht bij Hunter Assassin. In de game speel je een huurmoordenaar die andere targets moet uitschakelen. De game is met 155 miljoen downloads erg populair en krijgt ook een goed cijfer in de Google PlayStore. Gebruikers gaven gemiddeld een 4.2 rating, maar ook hier wordt regelmatig geklaagd over de hoeveelheid reclames.

6. Roblox – 158 miljoen downloads

Wie zelf graag games maakt, kan terecht bij Roblox. Hierbij kan je zelf spellen maken en die met je vrienden spelen. Een format wat je niet veel tegenkomt in de mobiele gameindustrie, maar het is iets wat wel veel gamers aanspreekt. Het is dan ook geen verassing dat dit spel zo populair is. In 2020 werd Roblox maar liefst 158 miljoen keer gedownload, en kreeg het een 4.4 gemiddeld in de Google PlayStore.

5. Gardenscapes – 171 miljoen downloads

Gardenscapes is een andere puzzelgame die momenteel erg populair is. In de game moet je allerlei raadsels moeilijke raadsels oplossen. In 2020 werd Gardenscapes ruim 171 miljoen keer gedownload. De game wordt daarnaast ook goed gewaardeerd; met een 4.4 gemiddeld.

4. PUBG – 175 miljoen downloads

PlayerUnknown’s Battlegrounds, beter bekend als PUBG, is een battle royale game waarin 100 gamers met elkaar vechten op een grondgebied. De actiegame doet een beetje denken aan Fortnite, dus het is niet verassend dat ook deze game goed in de smaak valt. Met 175 miljoen downloads valt PUBG echter net buiten de top 3 meest gedownloade games van 2020. Grappig genoeg staat een andere battle royale game op de derde plek.

Bekijk ook:
Among Us: De populairste game van dit moment

3. Garena Free Fire – 218 miljoen downloads

Battle royale games waren vorig jaar populair, want naast PUBG deed ook Garen Free Fire het goed in 2020. Vorig jaar werd Garena Free Fire maar liefst 218 miljoen keer gedownload. In de shooter game speel je tegen 49 andere gamers en moet je zolang mogelijk proberen te overleven. Garena Free Fire was vorig jaar de op twee na populairste mobiele game. In de Google PlayStore kreeg de game een 4.3 gemiddeld.

2. Subway Surfers – 227 miljoen dowloads

De op één na populairste mobiele game in 2020 was Subway Surfers. De racegame werd vorig jaar ongeveer 227 miljoen keer gedownload. In de game, die gemiddeld een 4.4 krijgt in de Google PlayStore, race je over treinsporen. Je verzamelt tijdens het racen muntjes, maar je moet wel oppassen voor ander verkeer. Het is een simpele formule, maar wel vermakelijk.

1. Among Us – 264 miljoen downloads

Among Us was vorig jaar de populairste mobiele game. De game werd in 2020 maar liefst 264 miljoen keer gedownload door smartphonegebruikers. Dit komt niet geheel als een verassing, want eerder werd Among Us al uitgeroepen tot populairste game van 2020. In de game speel je een soort Wie is de Mol? maar dan in een ruimteschip. Een leuk erg concept, en dat is ook terug te zien in de rating; Among Us krijgt gemiddeld een 4.4.

Deze top 10 is samengesteld op gegevens van Apptopia.

Foutje gezien? Laat het ons weten! Selecteer de tekst en druk Ctrl+Enter.

Expert

Geschreven door Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

TrendwatcherAuteurVideo ingezondenQuiz ingezonden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

      is tiktok geschikt voor kinderen

      Is TikTok geschikt voor kinderen?

      IoT: internet of things blijft groeien