Trend: geld lenen in plaats van op vakantie 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Trend: geld lenen in plaats van op vakantie

Een vakantie boeken is tegenwoordig niet zonder risico’s. Ten eerste moet je afwachten of de vakantie uiteindelijk wel doorgang kan vinden. Het zal je maar gebeuren dat je geboekt hebt voor een leuke bestemming ver van huis en enkele weken voor vertrek te horen krijgt dat vliegverkeer niet mogelijk is of dat het land van je keuze op de zwarte lijst is geplaatst. Mocht alles wel volgens plan verlopen, dan kan de gekozen accommodatie alsnog tegenvallen of kunnen andere factoren je vakantieplezier bederven. Een opkomende trend is het besteden van het vakantiebudget aan een grote aanschaf, waar je jarenlang plezier van hebt en waarmee je zelf de touwtjes in handen hebt.

Anders denken over vakanties

Dat juist in het jaar waarin de coronacrisis uitbrak mensen anders zijn gaan denken over de invulling van hun vakantie, is niet vreemd. Dat daardoor de verkoop van campers behoorlijk in de lift zit, is daarvan een logisch gevolg. De aanschaf van een camper is natuurlijk in financieel opzicht wel van geheel andere orde dan wat een regulier vakantiebudget mogelijk maakt. Maar dat vakantiebudget kun je het beste zien als een mooi startkapitaal. Voor het resterende bedrag kun je een persoonlijke lening afsluiten en de maandelijkse aflossing daarvan dek je met het vakantiegeld van de jaren die volgen.

Bekijk ook:
Herken de tekenen van leugenaars en betrap ze met deze slimme tips!

De levensduur van een camper

Hoe lang een camper meegaat, is moeilijk te voorspellen. Veel is afhankelijk van de wijze waarop het voertuig wordt gebruikt en onderhouden. Rij je gemiddeld 10.000 kilometer per dag, dan zul je er ongetwijfeld vele jaren plezier van hebben. Bedenk wel dat rust roest, het is dus belangrijk om je camper regelmatig uit de stalling te halen en ermee de weg op te gaan. Maar een camper kopen is een investering voor de lange termijn. Een camper kun je eenvoudig financieren met een persoonlijke lening, na het afbetalen van die lening kun je meestal nog vele jaren rond blijven rijden en kost je vakantie dus relatief weinig.

Forse verkoopstijging geconstateerd

Door branchevereniging Kampeer & Caravan Industrie (KCI) werden halverwege het jaar 2020 cijfers bekendgemaakt die er niet om liegen. Daaruit blijkt dat de verkoop van campers in juni 2020 maar liefst 84% hoger lag dan in dezelfde periode een jaar eerder. Ongetwijfeld zijn veel van deze campers op basis van financiering aangeschaft. Met de lage rentestand is dat een optie die voor velen aantrekkelijk is geworden.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.