Saved Read later
Deel dit bericht

Tim Cook is miljardair, net zoals deze 5 tech CEO’s

Dat Apple momenteel in de lift zit is meer dan duidelijk. Zo maakte het techbedrijf het afgelopen kwartaal meer dan 59,7 miljard dollar omzet, maar ook op de beurs staat Apple nu zelfs op het hoogste punt ooit. Eén aandeel van Apple is op het moment van schrijven 444,50 dollar waard. 

Tim Cook, CEO van Apple, bezit door zijn hoge functie binnen het bedrijf een groot aandelenpakket. Eerder deze week werd bekend gemaakt dat zijn vermogen voor het eerst boven de één miljard dollar is gekomen. Hoewel dat sommige mensen van dit bedrag dromen zijn sommige CEO’s in de techwereld meer waard dan Tim Cook. De onderstaande 5 tech CEO's gingen de Apple topman voor.

Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg, de CEO en medeoprichter van Facebook was op zijn 23ste uitgeroepen tot jongste miljardair ooit. In 2012 ging Facebook naar de beurs, dit was het begin van de verdere groei van het ongekende vermogen van Mark Zuckerberg. Eerder deze maand werd bekend gemaakt dat zijn vermogen verder is gestegen naar 100 miljard dollar. Nog nooit was hij zo rijk als nu en met zijn vermogen is hij de twee-na-rijkste man van de wereld.

Jack Dorsey

Waarschijnlijk is de CEO en medeoprichter van Twitter niet onder iedereen zo bekend als Mark Zuckerberg. Toch heeft Dorsey zeker een belangrijke stempel gezet in de opbouw van de social media wereld, met de ontwikkeling en medeoprichting van Twitter in 2006. Momenteel is hij CEO van Twitter en, het digitaal betalingssysteem, Square. Door zijn aandelenvermogen in deze bedrijven wordt zijn vermogen geschat op 8 miljard dollar.

Elon Musk

Helaas belande Elon Musk net buiten de boot van de Forbes top 30 lijst van billionaires. Toch doet de tech ondernemer het niet slecht met een geschat vermogen van 68 miljard dollar. Zijn vermogen heeft hij mede te danken aan de oprichting van SpaceX en Zip2. Ook heeft hij meegewerkt aan het succes van Paypal. Toch is Elon Musk het meest bekend door zijn rol als CEO van Tesla. Zijn vermogen is ook mede aan zijn succes met Tesla te danken.

Larry Page

Larry Page is een van de oprichters van Google en Alphabet (het moederbedrijf van Google). Tot 2011 was Larry Page CEO van de zoekmachine, vervolgens was hij tot 2019 de algemeen directeur van Alphabet. Momenteel is hij enkel nog actief als bestuurslid, aandeelhouder en medeoprichter van deze twee bedrijven. Met dank aan de grote hoeveelheid aandelen die op zijn naam staan wordt het vermogen van Larry Page vandaag de dag geschat op ongeveer 67 miljard dollar.

Jeff Bezos

De oprichter en CEO van Amazon voert het lijstje officieel aan. Het vermogen van Jeff Bezos wordt geschat op 190 miljard dollar. Met zijn vermogen is hij de rijkste man ter wereld. Bovendien wordt Bezos alleen maar rijker, Alleen dit jaar steeg zijn vermogen met 75 miljard dollar. Zelfs zijn scheiding, welke de duurste uit de geschiedenis is, kon er niet voor zorgen dat hij een paar plekken gedaald is in het lijstje met rijkste mensen ter wereld.

Deel dit bericht
Read later
Thymo

Mijn naam is Thymo, schrijver, vormgever en online marketeer die sinds februari 2020 actief is op Trending.nl. Ik ben dol op het volgen van de laatste trends op gebied van gezondheid, technologie en lifestyle. Dat is ook de reden dat ik schrijf voor Trending.nl.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.