uitstoot CO2 elektrische auto's
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit is hoeveel CO2 nieuwe auto’s uitstoten

Elektrische auto's zijn een schoon alternatief van de benzineauto, maar CO2-neutraal blijken ze niet te zijn. De gemiddelde CO2-uitstoot van nieuwe elektrische auto's is in de eerste helft van 2019 flink gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Milieu-organisaties vinden dat het overheidsbeleid om het wagenpark te vergroenen faalt.

117 gram CO2 per kilometer

Per gereden kilometer stoot een nieuwe auto dit jaar 117 gram CO2 per kilometer uit. In de eerste helft van vorig jaar was dat nog 112 gram. Ondanks het overheidsbeleid om elektrisch rijden te stimuleren komt er maar geen daling aan de CO2-uitstoot door auto’s.

Allereerst is er de accu die voor vervuiling zorgt, maar ook bij de algehele productie wordt CO2 uitgestoten. Zelfs op de weg zijn elektrische auto’s niet CO2-neutraal. Hoe hoog de uitstoot is, verschilt sterk per land. Het hangt namelijk af van de manier waarop energie wordt opgewekt: duurzaam of niet.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Ilse

Ik ben Ilse Feringa, wonend in Drachten. Ik studeer momenteel af aan sociaal pedagogische hulpverlening. Ik ben geïnteresseerd in wat er allemaal om me heen gebeurd, trends, ontwikkelingen, de mens. Graag deel ik deze interesse met jullie door te schrijven. Hiernaast hou ik mij in mijn vrije tijd bezig met kunstschaatsen, fitness, mijn bijbaantjes en vooral heel erg veel gezelligheid. Hierover gaan jullie nog veel terugzien in mijn artikelen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.