voordelen linkshandigen
Saved Read later
Deel dit bericht

Grappige voor- en nadelen van linkshandig zijn

Er wordt geschat dat ongeveer 10 tot 15 procent van de mensheid linkshandig is. Ben jij linkshandig? Dan mag je jezelf dus best een beetje speciaal voelen! Maar er zitten ook voor- en nadelen aan het linkshandig zijn, het is namelijk niet zo vanzelfsprekend als rechtshandig zijn. Wij hebben de voor- en nadelen even op een rijtje gezet.

Voordelen linkshandigen

Je zou haast denken dat linkshandigen meer potentie hebben. Maar liefst de helft van de afgelopen 12 Amerikaanse presidenten waren linkshandig. Dit klinkt misschien heel normaal, maar dat is best knap als je bedenkt dat maar 10% van de Amerikaanse bevolking linkshandig is.

Linkshandigen worden vaak omschreven als creatief en kunnen vaak met nieuwe ideeën en oplossingen komen. Voorbeelden van bekende linkshandigen zijn Steve Jobs, Mark Zuckerberg, Bill Gates en Oprah Winfrey.

Daarnaast kun je als linkshandige ook een voordeel hebben in bepaalde sporten zoals boksen, tennis en waterpolo. Je kunt onverwachts uit de hoek komen met een sterke linkerhand- of voet. Vaak zijn tegenstanders rechtshandigen gewend waardoor zij verrast worden als zij tegen iemand spelen die links is.

Bekijk ook:
Werkdruk verlagen: met deze tips doe je dat zelf

Nadelen linkshandigen

Ieder voordeel heeft natuurlijk ook weer zijn nadeel. Ik hoef bijvoorbeeld niet te beginnen over die akelige potloodvegen, want die kennen we allemaal. Maar wat rechtshandigen vaak niet beseffen is dat linkshandigen best wat moeite kunnen hebben met de meest normale dingen zoals het gebruiken van een puntenslijper, mes, blikopener of gitaar. Deze zijn vaak gemaakt met rechtshandigen in gedachten. Het is dan ook niet voor niets dat er winkels zijn die producten gericht op linkshandigen verkopen. Het gebruik van objecten voor rechtshandigen kan ook regelmatig voor ongelukjes in de keuken zorgen.

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.