voordelen linkshandigen

Grappige voor- en nadelen van linkshandig zijn

0 Shares

Er wordt geschat dat ongeveer 10 tot 15 procent van de mensheid linkshandig is. Ben jij linkshandig? Dan mag je jezelf dus best een beetje speciaal voelen! Maar er zitten ook voor- en nadelen aan het linkshandig zijn, het is namelijk niet zo vanzelfsprekend als rechtshandig zijn. Wij hebben de voor- en nadelen even op een rijtje gezet.

Voordelen linkshandigen

Je zou haast denken dat linkshandigen meer potentie hebben. Maar liefst de helft van de afgelopen 12 Amerikaanse presidenten waren linkshandig. Dit klinkt misschien heel normaal, maar dat is best knap als je bedenkt dat maar 10% van de Amerikaanse bevolking linkshandig is.

Linkshandigen worden vaak omschreven als creatief en kunnen vaak met nieuwe ideeën en oplossingen komen. Voorbeelden van bekende linkshandigen zijn Steve Jobs, Mark Zuckerberg, Bill Gates en Oprah Winfrey.

Daarnaast kun je als linkshandige ook een voordeel hebben in bepaalde sporten zoals boksen, tennis en waterpolo. Je kunt onverwachts uit de hoek komen met een sterke linkerhand- of voet. Vaak zijn tegenstanders rechtshandigen gewend waardoor zij verrast worden als zij tegen iemand spelen die links is.

Nadelen linkshandigen

Ieder voordeel heeft natuurlijk ook weer zijn nadeel. Ik hoef bijvoorbeeld niet te beginnen over die akelige potloodvegen, want die kennen we allemaal. Maar wat rechtshandigen vaak niet beseffen is dat linkshandigen best wat moeite kunnen hebben met de meest normale dingen zoals het gebruiken van een puntenslijper, mes, blikopener of gitaar. Deze zijn vaak gemaakt met rechtshandigen in gedachten. Het is dan ook niet voor niets dat er winkels zijn die producten gericht op linkshandigen verkopen. Het gebruik van objecten voor rechtshandigen kan ook regelmatig voor ongelukjes in de keuken zorgen.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

41
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
TOPLIJSTJES

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.