zorgmedewerkers met corona doorwerken
Saved Read later
Deel dit bericht

Besmette zorgmedewerkers moeten toch aan het werk

Verpleegkundigen, artsen en andere zorgmedewerkers moeten toch doorwerken als zij besmet zijn met het coronavirus. Dat heeft vakbond FNV Zorg en Welzijn vandaag bekend gemaakt. Eerder werd al bekend dat dit het geval was in België, maar nu dus ook in Nederland.

Zorgmedewerkers met corona moeten werken

Zowel zorgmedewerkers in de gehandicaptenzorg, de GGD, verpleeghuizen en ziekenhuizen worden gevraagd om te komen werken als zij besmet zijn met milde klachten. Dit wordt met name veroorzaakt door het chronisch tekort aan medewerkers tijdens deze drukte. Zorginstellingen krijgen de roosters nauwelijks rond. Veel medewerkers moeten nu ziek thuisblijven terwijl de zorgvraag groot is.

Natuurlijk is dit wel een zorgwekkende oproep, want zij komen tijdens hun werk wel in aanraking met kwetsbare mensen. Zolang de medewerkers milde klachten hebben en geen koorts, worden zij door hun managers opgeroepen om toch te werken. Dit in strijd met de landelijke richtlijnen die stellen dat een besmet persoon in isolatie moet tot de persoon minimaal 24 uur geen klachten meer heeft, en het minimaal 7 dagen geleden is dat die persoon ziek is geworden.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

Werken ondanks ziekte

De vakbond kan niet zeggen om welke zorginstellingen het precies gaat. Ook zzp'ers in de zorg werken vaak door ondanks klachten. Daarnaast is het ook zo dat zorgmedewerkers gewoon moeten werken als iemand in het gezin corona heeft. Ook dat is in tegenspraak met de landelijke richtlijnen die vertellen dat huisgenoten tien dagen in quarantaine moeten bij een besmetting binnen het gezin. De vakbond vraagt zich vooral af hoe we het virus moeten indammen als zieke medewerkers nog steeds moeten doorwerken op een plek waar zich veel kwetsbare mensen bevinden.

 

Bekijk ook:

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.