in

Water gevonden op de maan

Het waterijs kan voor toekomstige bezoeken aan de maan aantrekkelijk zijn

Water gevonden op de maan
© NASA

Vandaag heeft NASA het nieuws naar buiten gebracht dat er waarschijnlijk meer bevroren water op de maan is dan gedacht. Het water is makkelijk te bereiken en kan daardoor interessant zijn voor astronauten die in de komende jaren naar de maan reizen.

Water gevonden op de maan

Het is nog niet duidelijk of het water ook werkelijk gebruikt kan worden. Dat de maan waterijs bevatte was al langer bekend, maar het ging vooral om diepe kraters op de noord- en zuidpool van de maan. Die plekken zijn moeilijk begaanbaar waardoor het niet interessant is voor astronauten. De nieuwe plekken komen ook voor op plekke waar de zon schijnt.

Grote krater

Het gevonden water zit vooral in de grote krater Clavius. Deze krater is vanaf de aarde met het blote oog te zien. Het gaat echter niet om grote plassen. Ter vergelijking: de Sahara heeft ongeveer honderd keer zo veel water als de maan. Het waterijs kan aantrekkelijk zijn voor toekomstige astronauten die de maan bezoeken. Zij kunnen dit waterijs aanboren om te drinken of raketbrandstof van te maken. De hoeveelheid water die gevonden is, is niet voldoende voor leven op de maan. Het zou wel gebruikt kunnen worden bij een tussenstop onderweg naar Mars. In 2024 is het de bedoeling dat er weer mensen naar de maan gaan.

Bekijk ook:
Zo ziet het hotel in de ruimte eruit

 

Bekijk ook:

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Week 43 Nieuwsquiz

voordelen linkshandigen

Grappige voor- en nadelen van linkshandig zijn