Water gevonden op de maan
© NASA
Saved Read later
Deel dit bericht

Water gevonden op de maan

Vandaag heeft NASA het nieuws naar buiten gebracht dat er waarschijnlijk meer bevroren water op de maan is dan gedacht. Het water is makkelijk te bereiken en kan daardoor interessant zijn voor astronauten die in de komende jaren naar de maan reizen.

Water gevonden op de maan

Het is nog niet duidelijk of het water ook werkelijk gebruikt kan worden. Dat de maan waterijs bevatte was al langer bekend, maar het ging vooral om diepe kraters op de noord- en zuidpool van de maan. Die plekken zijn moeilijk begaanbaar waardoor het niet interessant is voor astronauten. De nieuwe plekken komen ook voor op plekke waar de zon schijnt.

Grote krater

Het gevonden water zit vooral in de grote krater Clavius. Deze krater is vanaf de aarde met het blote oog te zien. Het gaat echter niet om grote plassen. Ter vergelijking: de Sahara heeft ongeveer honderd keer zo veel water als de maan. Het waterijs kan aantrekkelijk zijn voor toekomstige astronauten die de maan bezoeken. Zij kunnen dit waterijs aanboren om te drinken of raketbrandstof van te maken. De hoeveelheid water die gevonden is, is niet voldoende voor leven op de maan. Het zou wel gebruikt kunnen worden bij een tussenstop onderweg naar Mars. In 2024 is het de bedoeling dat er weer mensen naar de maan gaan.

Bekijk ook:
Video: Zo ziet de planeet Jupiter eruit

 

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.