vakantie speciaal voor honden
Saved Read later
Deel dit bericht

Eerste vakantiepark voor honden in Nederland in ontwikkeling

Honden worden steeds vaker gezien als volwaardig onderdeel van het gezin, en er zijn dan ook steeds meer plekken waar honden welkom zijn om te overnachten. Toch wordt er nog steeds van een hond verwacht dat hij gewoon in zijn mandje ligt en heel de dag slaapt. Vakantieverblijven hebben nog niet echt gevonden hoe honden precies in hun plaatje passen, als de baasjes maar willen betalen om de hond mee te nemen. Het eerste hondenvakantiepark van Nederland moet daar verandering in brengen.

Vakantiepark voor honden

Het vakantiepark voor honden is nog niet af, maar een groot gedeelte is al bepaald. Zo is er bijvoorbeeld al een modelwoning om te kijken wat voor opzet de huisjes het beste kunnen krijgen. Het huisje heeft een hondendouche met hondenföhn, een hondenproof bankstel, en antibacteriële muren. Ook is de vloer gemakkelijk schoon te houden met een simpele dweil. Later komt daar ook nog een bankje voor de hond bij Alles om ervoor te zorgen dat de hond goed verzorgd kan worden en het huisje hygiënisch achtergelaten wordt voor de volgende hondenliefhebber.

Bekijk ook:
Schermtijd verminderen? Dit doe je met deze drie praktische tips!

Accommodatie voor de hond

Behalve comfort geniet de hond ook nog eens van de vele activiteiten waar hij gebruik van kan maken. Zo gaat er een zwemvijver zijn, een snuitgolfbaan, een bootcampbaan, een trainingshal en mogelijk nog meer. Een welkomstpakket met worst en knabbels mag natuurlijk niet ontbreken. In de trainingshal zullen workshops gegeven worden zoals doggydance, omgaan met puberende honden, puppycursus en nog veel meer.

vakantiepark voor honden

Overlast

Het lijkt misschien niet ideaal, zo veel honden op één park, maar er wordt verwacht dat het met de overlast wel mee gaat vallen. Blaffende honden zijn vaak een irritatiefactor, maar door de tuinen van de huisjes af te schermen van elkaar middels dichte begroeiing, verwachten ze dat dit niet veel zal gebeuren. Honden blaffen vaak pas naar elkaar zodra zij elkaar kunnen zien. Daarbij komt ook nog kijken dat de eerste boerderijen op minimaal één kilometer afstand staan. Er is overigens goed overleg geweest met de buren, en er zijn duidelijke regels opgesteld.

Vakantie boeken

Er wordt verwacht dat de eerste huisjes in mei 2022 verhuurd zullen worden. Het gaat dus niet lukken om tijdens de winter al op vakantie te gaan, maar een gezellige zomer met jouw hond zal zeer waarschijnlijk wel mogelijk zijn!

Bekijk ook:
Hoe bescherm ik mijn belangen bij ontslag tijdens ziekte?

Het is overigens niet het eerste vakantiepark ter wereld wat zich volledig op honden heeft gericht. Er zijn een klein aantal parken wat zo'n zelfde concept heeft gebruikt, maar de uitvoering hiervan is natuurlijk door elk park vrij in te vullen. Het ene park is het andere park niet. Wij raden dan ook zeker aan om ook de parken in het buitenland te proberen, zeker terwijl het nu nog niet mogelijk is om in eigen land op vakantie te gaan met je hond op deze manier.

Wil je toch liever in eigen land op vakantie, maar vind je het lastig om een geschikte plek te vinden? Dan kun je er altijd nog voor kiezen om gewoon lekker te kamperen! Al moeten we wel toegeven, dat is misschien een beter idee in de lente of zomer.

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.