Saved Read later
Deel dit bericht

Zweedse premier: duizenden mensen ziek maar geen lockdown

De Zweedse premier heeft gewaarschuwd dat duizenden mensen ziek zullen worden van het coronavirus maar een lockdown daar wil hij niets van weten. Intussen klagen ongeveer 2.300 dokters steen en been dat er een lockdown zou moeten komen.

De liberale natie heeft tot op heden geweigerd wat hun buren allemaal wel gedaan hebben, het sluiten van:

  • pubs
  • restaurants
  • cafés
  • en scholen

Intussen heeft het coronavirus in ieder geval al 6.830 mensen besmet en zijn er 800+ personen aan het virus overleden.

De premier Stefan Lofven heeft nu gewaarschuwd dat er een explosie zal plaatsvinden van het aantal mensen dat zal sterven. Aan de krant Dagens Nyheter gaf hij aan: “We zullen meer ernstig zieke menen krijgen op de IC en ook veel meer doden. Duizenden mensen zullen sterven en we moeten ons daar op voorbereiden.”

Na bijzonder veel kritiek op het beleid van de overheid is hij echter wel een beetje overstag en heeft opgeroepen tot meer afstand tussen mensen.

Niet dramatiseren

Er mogen nu in plaats van 499 maximaal 49 mensen bijeen komen en cafés en restaurants mogen enkel nog bedienen aan tafels. Ondanks de waarschuwing voor veel meer zieke en ook veel meer doden wil de premier van een lockdown nog niets weten. Ook gaf hij aan dat de regels in andere landen zwaar overdreven waren. Zo stelde hij dat: “Ik van mening ben dat mensen niet zo moeten dramatiseren. We doen de dingen hier (lekker) anders en dat is soms omdat we ons in een andere status van de pandemie bevinden.”

Bekijk ook:
Last van allergie? Verminder pollen en luchtverontreiniging in huis

Een lockdown is totaal niet nodig volgens hem omdat de Zweden zich volwassen gedragen op het moment dat ze ziek zijn en afstand houden van andere als ze eenmaal ziek zijn. Hij gaat hierbij totaal voorbij aan het feit dat het virus zich ook zonder ziekteverschijnselen verspreid, kennelijk gaat hij er van uit dat het virus zich in Zweden opeens heel anders gaat gedragen. Ook de opmerking van de premier dat een lockdown niet nodig is omdat Zweden zich in een andere fase van de pandemie bevind laat zien dat hij liever wacht tot het uit de hand loopt om in actie te komen dan zijn staatsburgers te beschermen voor het te laat is.

Medici in Zweden

De medici in Zweden slaan intussen groot alarm. Een petitie ondertekend door meer dan 2,300 artsen, wetenschappers en professoren roept de (naïeve) overheid intussen op meer maatregelen te treffen. Onder andere Professor Cecilia Söderberg-Nauclér een expert op het gebied van virussen geeft aan dat de overheid veel te weinig test, veel te weinig bijhoud wie er besmet is en eigenlijk het virus vrij haar gang laat gaan. Volgens haar kan dit enkel eindigen in een catastrofe.

Bekijk ook:
Last van allergie? Verminder pollen en luchtverontreiniging in huis

Intussen zijn er ook weer Zweedse wetenschappers welke van mening zijn dat de lockdown zoals in het Verenigd Koninkrijk weer veel te ver gaat. Anders Tegnell welke studeerde aan de Londense School van Hygiëne en Tropische Medicatie gaf aan dat hij sceptisch is over de lockdown, als je dat doet dan zou je dat in een veel vroeger stadium moeten doen gaf hij aan.

“Op bepaalde momenten zou een lockdown handig kunnen zijn, als je bijvoorbeeld meer IC faciliteiten moet realiseren. Toch is het ook dan zo dat je eigenlijk de problemen alleen een beetje naar een latere data verplaatst.” Het heeft dus volgens hem vrij weinig zin. En dit is kennelijk ook wat de Zweedse premier denkt. Het virus gewoon zijn gang laten gaan en dan lost het zichzelf wel op.

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.