Zonder anticonceptiepil hormoonvrij door het leven 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Zonder anticonceptiepil hormoonvrij door het leven

Nee, ik heb het hier niet over een condoom of koperspiraal. Er is ook een andere manier om hormoonvrij een zwangerschap te voorkomen namelijk, Daysy. Dit apparaatje zorgt ervoor dat je weet wanneer je vruchtbaar bent en wanneer je veilig bent. 

Hoe werkt Daysy

Daysy is een apparaatje die op basis van jouw basale lichaamstemperatuur en menstruatie aangeeft of je vruchtbaar of onvruchtbaar bent. Het apparaatje plaats je onder je tong en met de temperatuursensor wordt je temperatuur gemeten. Op basis van een database van 5 miljoen menstruatiecycli wordt dan bepaald of je vruchtbaar bent. Daysy heeft een nauwkeurigheid van 99.4%. Het apparaat is ook te koppelen met een app waarin je alle informatie makkelijk kan bijhouden

Reviews over Daysy

Veel reviews op onafhankelijke websites zijn positief. Vrouwen zijn erg tevreden over hoe makkelijk het apparaat werkt. Voordelen die genoemd worden zijn:

  • Geen last meer van klachten door de pil: betere huid, meer energie en geen opgeblazen gevoel meer.
  • Kost elke dag maar één minuut van je tijd.
  • Weten wanneer je vruchbaar bent voor gezinsplanning.
Bekijk ook:
Hoe bescherm ik mijn belangen bij ontslag tijdens ziekte?

Nadelen bij gebruik van Daysy:

  • Je moet minimaal 3 uur geslapen hebben voordat je een meting kan doen.
  • De meting moet meteen als je wakker bent en als je nog in bed ligt. Als je het later doet is je lichaamstemperatuur alweer gezakt en moet je de meting overslaan.
  • Op dagen dat je een kater hebt of koorts hebt moet je de meting ook overslaan.
  • Als je de Daysy gebruikt om niet zwanger te worden moet je op vruchtbare dagen een ander voorbehoedsmiddel gebruiken.

Kosten

De Daysy 2.0 kan verbonden worden met de bluetoothapp en deze kost op de officiele website €299,-. Als je er ook een opberghoesje bij wil kopen kost het product €309,-.  Verder zijn er nog vitaminepakketten en extra onderdelen te bestellen op de website, handig voor als je iets kapot maakt of kwijtraakt. Ook is er een mogelijkheid om een oude variant van de Daysy in de leveren en een Daysy 2.0 voor minder geld te kopen. Vaak zijn er codes om 10% korting te ontvangen, dit scheelt een hoop. Bekijk hier de website van Daysy.

Bekijk ook:
Creatieve ideeën voor wandbekleding die je woning transformeren

Minder hormonen

Het aantal vrouwen die de anticonceptiepil slikken is sinds 2014 zes procent afgenomen (2020). Vrouwen zoeken naar andere alternatieven zoals koperspiralen of condooms. De afname kan komen door de alternatieven die nu veel toegankelijker zijn geworden. Ook zijn vrouwen veel meer bekend met de vele bijwerkingen van de anticonceptiepil. Zo zijn er bijwerkingen als; hoofdpijn, stemmingswisselingen, gewichtstoename, gespannen borsten etc. De lijst blijft doorgaan.

Avatar foto
Selena Amber Van der Tholen

Hi, mijn naam is Selena en ik ben student Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Ik ben graag bezig met fashion, beauty, lifestyle en alles wat daarbij komt kijken. Daarnaast heb ik ook een passie voor fitness en synchroonzwemmen. Naast schrijven heb ik ook een grote interesse in fotografie en film.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.