Nieuwe anticonceptiepil eens per maand innemen

0 Shares

Waar we eerder al schreven over de concrete plannen voor anticonceptie bij mannen, zit de industrie niet stil. Op dit moment wordt er volop onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om één anticonceptiepil te gebruiken voor de hele maand. Zou dat niet ideaal zijn?

Amerikaans onderzoek

Op dit moment wordt er in Amerika onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor een maandelijkse anticonceptiepil. De eerste vrouwen hebben zich daar inmiddels ook al voor opgegeven. Het gaat hierbij niet alleen om het feit dat je één keer per maand een pil neemt, maar dat je dagelijks voldoende van de stof in je lichaam krijgt. Het zou op dit moment gaan om een pil die je maandelijks slikt en de hele maand in je maag blijft zitten. Tevens is de pil zo slim dat hij dagelijks een bepaalde hoeveelheid van het werkende middel in je lichaam pompt.

Veiligheid voorop

Na vier weken, de duur van een normale menstruatiecyclus, wordt de pil automatisch door het lichaam afgebroken. Net zoals je normaal gesproken doet met voedsel. Giovanni Traverso, werkend aan dit onderzoek, geeft aan dat er tot op heden geen problemen zijn opgetreden. Het onderzoek is op dit moment nog lang niet afgerond, en de testfase zal pas ergens volgend jaar beginnen. Het wordt dus nog even afwachten totdat deze anticonceptiepil beschikbaar is. Maar één ding scheelt, waarschijnlijk hoef je in de toekomst niet meer iedere dag een pil te slikken.

Bekijk ook:
Omscholen? Dit zijn de trending opleidingen van dit moment

Bekijk ook:

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vandaag
Wat vind jij?
Quizzen
Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.