in

Anticonceptie? Nieuwe variant binnenkort voor mannen!

Al jaren is de pil één vorm van anticonceptie die alleen beschikbaar is voor vrouwen. Ditzelfde geldt voor het spiraaltje en de ring. Onderzoekers willen hier verandering in brengen. Er komt binnenkort een vorm van anticonceptie op de markt die speciaal voor mannen is! En dit keer een vorm die niet blijvend is.

Alternatief voor sterilisatie

In India hebben onderzoekers inmiddels een alternatief gevonden voor sterilisatie. Waar je bij sterilisatie nooit kinderen meer zult krijgen, is dat bij deze vorm van anticonceptie wel mogelijk. Echter is het wel zo dat het middel voor een langere periode zal werken. Wanneer je deze vorm van anticonceptie gebruikt, zal je niet vruchtbaar zijn voor dertien jaar lang.

Inbrengen onder narcose

Wel is dit een pijnlijke vorm van anticonceptie. Daarom wordt deze vorm van anticonceptie ingebracht onder narcose. Wanneer de persoon onder narcose is zal er een substantie worden geïnjecteerd in de zaadleider. Deze substantie zal er vervolgens voor zorgen dat het sperma nergens anders heen kan, omdat de zaadleider verstopt zit. De verstopping blijft dertien jaar zitten.

Onderzoek

Het onderzoek naar deze vorm van anticonceptie is inmiddels afgerond. Harde cijfers zijn ook al bekend. Het onderzoek is uitgevoerd onder 303 mannen, hierbij had deze vorm van anticonceptie een slagingspercentage van 97,3%. Daarnaast traden er ook helemaal geen bijwerkingen op bij de proefpersonen.

Lees ook:
10 leuke dingen om te doen met je gezin

Controle & lancering

Op dit moment wordt deze vorm van anticonceptie gecontroleerd door verschillende instanties in India. Naar verwachting zal deze vorm van anticonceptie in de loop van 2020 op de markt komen in India. Niet veel later zullen andere landen ook volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Instagram boycot het aantal likes

De 5 beste bungeejump plekken ter wereld