Anticonceptie? Nieuwe variant binnenkort voor mannen! 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Anticonceptie? Nieuwe variant binnenkort voor mannen!

Al jaren is de pil één vorm van anticonceptie die alleen beschikbaar is voor vrouwen. Ditzelfde geldt voor het spiraaltje en de ring. Onderzoekers willen hier verandering in brengen. Er komt binnenkort een vorm van anticonceptie op de markt die speciaal voor mannen is! En dit keer een vorm die niet blijvend is.

Alternatief voor sterilisatie

In India hebben onderzoekers inmiddels een alternatief gevonden voor sterilisatie. Waar je bij sterilisatie nooit kinderen meer zult krijgen, is dat bij deze vorm van anticonceptie wel mogelijk. Echter is het wel zo dat het middel voor een langere periode zal werken. Wanneer je deze vorm van anticonceptie gebruikt, zal je niet vruchtbaar zijn voor dertien jaar lang.

Inbrengen onder narcose

Wel is dit een pijnlijke vorm van anticonceptie. Daarom wordt deze vorm van anticonceptie ingebracht onder narcose. Wanneer de persoon onder narcose is zal er een substantie worden geïnjecteerd in de zaadleider. Deze substantie zal er vervolgens voor zorgen dat het sperma nergens anders heen kan, omdat de zaadleider verstopt zit. De verstopping blijft dertien jaar zitten.

Bekijk ook:
Besparen op boodschappen: 5 tips voor vrijgezellen

Onderzoek

Het onderzoek naar deze vorm van anticonceptie is inmiddels afgerond. Harde cijfers zijn ook al bekend. Het onderzoek is uitgevoerd onder 303 mannen, hierbij had deze vorm van anticonceptie een slagingspercentage van 97,3%. Daarnaast traden er ook helemaal geen bijwerkingen op bij de proefpersonen.

Controle & lancering

Op dit moment wordt deze vorm van anticonceptie gecontroleerd door verschillende instanties in India. Naar verwachting zal deze vorm van anticonceptie in de loop van 2020 op de markt komen in India. Niet veel later zullen andere landen ook volgen.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.