Ben jij een echte wijnliefhebber? 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Ben jij een echte wijnliefhebber?

Is wijn jouw favoriete alcoholische drankje? Of verzamel jij allemaal flessen die nog bij opa in de kelder stonden en wil je deze zo lang mogelijk bewaren? Wat voor jou de reden dan ook precies is, het is fijn om alle flessen wijn bij elkaar te bewaren.

Wijnkelder

Je kent de films wel die over een wijnboerderij in Frankrijk gaan, waarbij de boer een prachtige wijnkelder onder zijn boerderij heeft om alle oogst in te bewaren. De conditie in die kelder is optimaal, het is er namelijk koud en droog.

Het zou prachtig zijn als wij ook toegang zouden hebben tot zo’n wijnkelder, maar in Nederland hebben wij íets meer mensen per vierkante meter dus ruimte creëren voor een optimale wijnkelder is wat lastiger. Bij ons vind je de flessen wijn dus in koelkasten en kasten, maar kun je wijn dan wel net zo lang en goed bewaren?

Waarom geen koelkast en keukenkast?

Zoals ik hierboven noemde zijn de belangrijkste factoren om wijn te bewaren: koel en droog. Een koelkast is zeker koel, maar droog is hij niet. Je kent vast de condens wel die op de zijkant of achterkant van de koelkast gaat zitten, of de vochtige producten die je af en toe uit de koelkast haalt.

Bekijk ook:
Goedkoper boodschappen doen: deze 5 sites helpen besparen

Dan kies je misschien voor het keukenkastje, want rode wijn hoeft natuurlijk niet in de koelkast. Maar wat als jij de verwarming op 24 graden Celsius hebt staan? Of op een hele hete zomerdag als het binnen zelfs 29 graden Celsius is? Voor wijn is dit een veel te warme omgevingstemperatuur, of je hem nou bewaart om te drinken of omdat je een verzamelaar bent. Daarnaast zijn de schommelingen in temperatuur ook niet goed voor wijn. dus als jij de verwarming naar 18 graden Celsius draait omdat je gaat slapen of een dagje weg bent, dan is het verschil in temperatuur te groot.

Wijnkoelkast

Om wijn dan toch optimaal te kunnen bewaren zonder zo’n prachtige wijnkelder, is de wijnkoelkast ontwikkeld. Deze bezit speciale techniek om de conditie binnen in de wijnkoelkast te reguleren, zodat jouw wijn zo lang en goed mogelijk bewaard kan blijven. Je stelt zelf de gewenste temperatuur in waar de wijnkoelkast dan ook op blijft staan, mits je de deur niet teveel opent.

Bekijk ook:
Nul alcohol, volle smaak: een dubbele ervaring met Heineken en Liefmans 0.0.

Wijnkoelkasten zijn er in verschillende soorten en maten, zoals inbouw wijnkoelkasten, onderbouw of vrijstaand. Als je houdt van vintage artikelen, kijk dan eens naar het Vinata Retro model, een vrijstaande wijnkoelkast. Dit is een retro stijl kast met een strak design en afgewerkt met een houten look, wat mij betreft de mooiste vrijstaande wijnkast die ik heb gezien! Zo heb je toch een beetje die nostalgische wijnkelder feeling vanuit de films.

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.