mascotte
Saved Read later
Deel dit bericht

Deze mascotte verdient bizar veel geld met het entertainen van publiek

Als je het jaarsalaris van Mark Rutte een aardig inkomen vindt, dan hebben we een baantje voor je waarbij je geen politieke vraagstukken hoeft op te lossen, maar toch een veelvoud van het jaarsalaris van onze minister-president kunt verdienen. De mascotte van basketbalteam Denver Nuggets verdient genoeg om zich een leven tussen de sterren te kunnen veroorloven.

NBA-mascotte Rocky

Rocky the mountain lion is de mascotte van de Denver Nuggets, een basketbalteam dat speelt in de NBA. Rocky (uiteraard de man in Rocky) is de best betaalde mascotte van de NBA, en dat is niet zonder reden. Hij weet het publiek als geen ander te entertainen en is een ware publiekslieveling. Normaal gesproken verdient een mascotte zo’n 60.000 dollar per jaar, maar Rocky krijgt een bedrag van zes cijfers op zijn bankrekening.

Het is dan ook een next-level mascotte die een spectaculaire show weggeeft als hij in de Denver’s Ball Arena zijn kunsten vertoont. Hij kan een aardig balletje gooien, maakt achterwaartse salto’s, en balanceert op alles wat hij kan vinden. Het is dus een acrobaat, een basketballer en een entertainer in een heel warm pak. Maar voor het geld dat hij binnen weet te harken mag ook wel.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 leukste bordspellen aller tijden

Het bizarre salaris van mascotte Rocky

Rocky verdient bijna zes keer zoveel dan Mark Rutte, met een jaarsalaris van 630.000 dollar weet de entertainer een hoop geld binnen te harken met zijn capriolen in het stadion. Hij is zijn geld echter wel meer dan waard, en we denken dat het dagelijks oefenen is om in zo’n bloedheet pak heen en weer te rennen. Ook het balanceren op torenhoge ladders lijkt ons best een uitdaging, zelfs zonder een leeuwenpak.

Met 630.000 dollar zit hij een paar ton onder de laagstbetaalde NBA-speler, wat op zich een prestatie is. Deze geluksbrenger moet de Denver Nuggets naar de overwinning brengen, en het publiek laten juichen, en dat lukt hem regelmatig. Ben je benieuwd geworden hoe de bestbetaalde mascotte van de NBA zijn geld verdient? We hebben hieronder een video geplaatst van Rocky de bergleeuw.

Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.