Queen Elizabeth overleden
Saved Read later
Deel dit bericht

Engeland rouwt: Queen Elizabeth is overleden

Op donderdag 8 september 2022 is Queen Elizabeth van Engeland op 96-jarige leeftijd overleden. De BBC bracht dit als een van de eerste nieuwsbronnen naar buiten. Het nieuws werd door de rest van de wereld als een lopend vuurtje opgepakt.

De Queen kwakkelde al een tijdje met haar gezondheid en heeft het afgelopen jaar verschillende keren haar werkzaamheden neer moeten leggen. Iets wat ze niet graag deed. Op het moment van sterven verbleef de Engelse Koningin in Schotland, waar ze ieder jaar de zomerperiode doorbracht.

Zorgen om Queen Elizabeth

Eerder die dag sprak medisch personeel hun zorgen uit over de algehele gezondheid van de Queen. Artsen brachten verder niets naar buiten over de toestand van Queen Elizabeth. Enkele nieuwsbronnen verklaarde, dat de Queen gevallen zou zijn en daarna hard achteruit ging. Wanneer of hoe ze is gevallen, dat is niet bekend gemaakt.

De zorgen werden serieuzer op het moment dat haar familie aankwam op Balmoral – het zomerverblijf in Schotland. Charles (73 jaar) arriveerde als eerste, waarna haar kinderen en kleinkinderen kort erna aankwamen bij het kasteel. Ook prins Harry reisde af naar Schotland – zonder zijn vrouw Meghan.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Koning

Op donderdagavond 8 september kwam het officiële bericht naar buiten, dat Queen Elizabeth is overleden op 96-jarige leeftijd. In 1952 vond haar kroning plaats – nadat haar vader onverwachts overleed aan de gevolgen van longkanker. De Queen was op dat moment slechts 25 jaar.

Afgelopen juni vierde Queen Elizabeth nog haar diamanten jubileum, ter ere van haar 70 jaar op de troon. Daarmee werd de Queen de langstzittende vorstin ter wereld. In april 2021 overleed haar echtgenoot prins Phillip, die 99 jaar is geworden

Terwijl Engeland en de koninklijke familie rouwt, maakt Charles zich op voor een belangrijke taak: het koningschap. Na 70 jaar heeft Engeland weer een vorst. Koning Charles lll.

Laatste eer

Na het overlijdensbericht reisde inwoners van Engeland massaal af naar Buckingham Palace om hun laatste eer te bewijzen aan de koningin. Verschillende mensen legde een bloemetje en zongen volmondig het volkslied met elkaar.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

Ook de rest van de wereld rouwt om het overlijden van de Queen. Zo hebben koning Willem-Alexander en Mark Rutte hun verdriet en steun naar de familie uitgesproken via sociale media.

Queen Elizabeth was over de hele wereld zeer geliefd en gerespecteerd. Ze gaat zonder twijfel gemist worden.

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.