hardlopen
Saved Read later
Deel dit bericht

8 redenen waarom hardlopen van levensbelang is

Dat wandelen en hardlopen goed voor lichaam en geest is dat wist je misschien al. Jouw gebrek aan motivatie zorgt ervoor dat je met je luie reet op die bank blijft zitten. In dit artikel geven we je 8 redenen om te beginnen met hardlopen. Waarom? Omdat we willen dat je langer leeft, omdat we blij met jou zijn, als bezoeker van onze website. Dus kom van die stoel en besluit om het beste uit jezelf te halen. Die zak paprikachips doet het niet voor jou.

1. Van hardlopen val je af

Als je gaat hardlopen en een beetje op je voeding let dan raak je snel wat kilo's kwijt. Als je een uurtje gaat hardlopen dan scheelt dat al gauw 800 calorieën. Dan moet je ze er natuurlijk niet weer aan vreten als je thuis komt, want dan heb je jezelf voor niets in het zweet gewerkt.

2. Van hardlopen wordt je gelukkig

Als je een lichamelijke activiteit onderneemt dan maak je endorfine aan, een gelukshormoon. Daarbij vermindert hardlopen stress, depressies en angststoornissen. Dat doet een reep chocolade misschien ook wel, maar van dat moment krijg je al snel weer spijt, van hardlopen niet.

3. Het is goed voor je hart

Sport is goed voor je hart. Een rondje wandelen of rennen verlaagt je bloeddruk en zorgt voor een lagere hartslag in rust. Het vermindert ook je cholesterolgehalte. Dat doet een rondje naar de koelkast niet, dus het is aan jezelf om te bepalen of je hart voor je lichaam hebt.

Bekijk ook:
Samsung Galaxy Fit 2 review

4. Je kunt het langer volhouden

Van veel rennen krijg je een betere conditie. Wegrennen voor de politie motiveert ook, alleen is de politiehond een aanslag op je ledematen. Zorg daarom dat je het rustig opbouwt. Eerst een kwartier, daarna een half uurtje. Je zult trots zijn op elke vijf minuten dat je het langer volhoudt.

5. Hardlopen gaat veroudering tegen

Als je ouder wordt dan worden je botten brozer en je spieren slapper. Dat kun je tegengaan door regelmatig te wandelen of te joggen. Als je achter de geraniums gaat zitten dan sterf je sneller af dan de geraniums. Hardlopen houdt je vitaal en gaat het verouderingsproces tegen.

6. Je krijgt een betere ademhaling

Als je hardloopt dan train je je longen. Je longcapaciteit zal toenemen en ook je conditie zal beter worden. Door het efficiëntere ademhalen wordt je minder snel moe. Dit geldt trouwens alleen voor mensen die geen slof sigaretten in hun longen persen na een rondje lopen in het park.

7. Hardlopen is gezellig

Als je met een groepje gaat hardlopen dan blijf je langer gemotiveerd en het is ook nog eens gezellig. Je doet het met een groep mensen die dezelfde redenen hebben als jij. Het delen van een sportieve hobby schept een band, dat is gezonder voor je lichaam dan het dagelijks scheppen in een bak met slagroomijs.

8. Je slaapt beter

Door de verlaging van het stresshormoon en de lichamelijke inspanning slaap je door het dagelijkse rondje rennen een stuk beter. Van schaapjes tellen krijg je alleen maar honger, dus dit is een veel beter alternatief. Kortom, door te sporten slaap je een stuk beter. Je krijgt ook nog eens een gratis portie frisse lucht, dus kom van die bank en rennen!

Bekijk ook:
Het beste sporthorloge; een top 5!

Deel dit bericht
Read later
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.