Zo kan je buiten op een leuke manier in beweging blijven 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Zo kan je buiten op een leuke manier in beweging blijven

We weten allemaal wel dat het heel gezond is om buiten te sporten, maar hoe kan je dit op een leuke manier blijven doen? Zoek jij nog inspiratie om buiten op een leuke manier in beweging te blijven? Dan moet je snel verder lezen, want in dit artikel zetten we een aantal toffe activiteiten voor buiten voor je op een rij! Wat ga jij buiten doen?

Wandelen

De meest simpele vorm van buiten in beweging blijven is natuurlijk wandelen. Trek goede wandelschoenen aan, ga de deur uit en het wandelen kan beginnen. Voor de beginners is het aangeraden om een kleine route uit te stippelen en als je al vaak loopt kan je best een uitdagend traject bedenken.

Tip 1: Als je vaak wandelt dan begint de omgeving op een gegeven moment misschien wel een beetje saai te worden en dan is het geen gek idee om eerst met de auto een stukje te rijden, zodat je in een heel ander gebied kan wandelen!

Tip 2: Als je in de buurt woont van het strand of een mooi natuurgebied dan zijn dit natuurlijk dé plekken voor een mooie wandeling.

Hardlopen

Wandelen is natuurlijk leuk, maar als je iets uitdagender buiten aan de slag wilt gaan, dan is hardlopen ook een goed alternatief. Zet een lekker muziekje aan en leg in korte tijd een flinke afstand af. Zo blijf je zeker fit!

Bekijk ook:
8 redenen waarom hardlopen van levensbelang is

Fietsen

Ga je liever wat sneller en verder op pad? Dan kan je op avontuur gaan met een fiets. Met een goede fiets – bijvoorbeeld een Koga e-bike of Cannondale e-bike – leg je met gemak tientallen kilometers af en zo kom je nog eens op plekken waar je nog nooit bent geweest. Nederland staat sowieso bekend als het land met een van de beste fietspaden en routes ter wereld, dus waarom zou je daar geen gebruik van maken?

Zo kan je buiten op een leuke manier in beweging blijven 13

Skeeleren

Als alternatief voor wandelen en fietsen is het wellicht ook een goed idee om te gaan skeeleren. Met skeelers kan je sneller meters afleggen dan tijdens het wandelen, maar is weer iets minder snel dan het fietsen. Dit is dus een perfect alternatief!

Yoga

Voel je niet de drang om op pad te gaan en is mediteren meer jouw ding? Dan is yoga ook een hele goede manier om buiten in beweging te blijven. Zo worden er niet voor niets steeds vaker buiten yoga lessen gegeven.

Zo kan je buiten op een leuke manier in beweging blijven 14

Bootcamp

De bootcamp is ook steeds populairder in Nederland en ook dit is een goede manier om buiten actief te blijven. Bij een bootcamp ga je met een groepje mensen buiten sportief aan de slag om fitter en gespierder te worden onder begeleiding van een instructeur. De trainingen zijn vaak intensief, maar zo ben je wel lekker bezig!

Schaatsen

In de winter is het natuurlijk extra leuk als je buiten kan schaatsen. Dan moet het weer wel een beetje meewerken, want zonder koude temperaturen gaat het niet lukken. Maar, als er eenmaal ijs ligt, kan je beter snel de schaatsen pakken!

Teamsport of clubsport

Er zijn ook heel wat teamsports of clubsports die je buiten doet. Denk bijvoorbeeld aan voetbal, hockey of beachvolleybal. En dit zijn ook weer leuke manieren om buiten actief bezig te blijven!

Bekijk ook:
Het beste sporthorloge; een top 5!

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.