Tips om zwanger te worden
Saved Read later
Deel dit bericht

Tips om zwanger te worden

Stel je voor, je bent al een tijdje samen met je partner en alles gaat goed. Je woont gezellig samen hebt een eigen huisje of appartement gekocht en je voelt dat het stilaan tijd is voor de volgende stap: een kindje. Je wil dus graag zwanger worden en het liefst zo snel mogelijk. Moeder natuur kan je natuurlijk niet forceren, wanneer het jouw tijd is zal je wel zwanger worden, of dit nu binnen een paar maanden of binnen een jaar is. Maar ze zijn uiteraard wel manieren en tips om het zwanger worden iets vlotter te laten gaan. Lees deze even door en je kans op zwanger worden zal misschien iets sneller zijn.

Regelmatig vrijen

Een goede vrijpartij kan ervoor zorgen dat je sneller zwanger bent, maar vooral ook regelmatig vrijen kan je kans op een zwangerschap verhogen. Uiteraard zijn er periodes dat je het minst kans hebt om zwanger te raken, maar de dagen dat kans hoog is, is dus ook het best om te vrijen. Vrij ook regelmatig, best is om om de twee tot drie dagen te vrijen.

Wanneer moet je vrijen?

Vrijen moet uiteraard wel een plezier blijven en het moet geen must worden. Maar wil je echt zwanger worden, dan moet je natuurlijk wel weten wanneer je hier de meeste kans op hebt. De dagen voor en na je ovulatie of je eisprong, ben je het meest vruchtbaar en heb je dus het meest kans om zwanger te worden. Weet dus goed welke dagen jij het meest vruchtbaar bent. Er zijn apps en tools genoeg tegenwoordig om dit te berekenen.
Er zijn ook ovulatietesten verkrijgbaar waarbij je gemakkelijk kunt zien wanneer je vruchtbare dagen precies zijn. Dit is te meten in je urine.

Neem jullie tijd

Hoe meer opgewonden je geraakt tijdens het vrijen, hoe groter de kans op zwangerschap heeft onderzoek uitgewezen. Om goed opgewonden te geraken is het belangrijk om jullie tijd te nemen en aan goed voorspel te doen. Hoe meer opgewonden jouw partner is, hoe beter het zaad. Jij zal ook vochtiger worden hoe meer opgewonden je bent en dit is alleen maar aangenaam tijdens het vrijen.

Leef gezond

Het is natuurlijk altijd belangrijk om gezond te leven, maar een van de belangrijkste tips om zwanger te worden is toch wel gezond leven. Dit houdt in gezond en gevarieerd eten, genoeg water drinken en regelmatig bewegen. Ben je dan al zwanger zonder dat je het weet? Dan heeft je kleintje ook meteen de juiste en goede voedingsstoffen binnen.

Blijf liggen na het vrijen

Elke vrouw weet het, na het vrijen meteen naar het toilet gaan. Dit verlaagt de kans op een blaasontsteking. Dit is natuurlijk nog altijd goed, maar wanneer je zwanger probeert te worden is het belangrijk dat je je toiletbezoek toch nog een tiental minuten uitstelt. Blijf even rustig liggen na het vrijen, praat nog wat na en geniet van elkaar. Zorg ervoor dat je tien minuten plat of je rug blijft liggen en plaats eventueel een kussen onder je billen om ervoor te zorgen dat de zaadcellen wel degelijk de goede kant op gaan.

Bekijk ook:
7 leuke ideeën voor een gender reveal party

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.