Kraamtradities in Nederland 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Kraamtradities in Nederland

De geboorte van een kind is meestal een van de mooiste momenten uit het leven van de ouders. We staan daarom vaak even stil bij deze prachtige gebeurtenis en dat doen we op verschillende manieren. Zo geven we sturen we onze geliefden graag mooie geboortekaartjes en delen we ook wel eens beschuit met muisjes uit. Daarnaast hebben we in Nederland nog meer leuke tradities die we doen bij de geboorte van een kind en een aantal daarvan hebben we hieronder op een rijtje gezet!

Geboortekaartjes

Het is natuurlijk ontzettend mooi nieuws wanneer er een nieuw kindje is geboren en ouders willen dat dan ook graag met iedereen delen. Tegenwoordig kan dat eenvoudig met een appje of mail, maar ook geboortekaartjes maken blijft een ontzettend populaire manier om het nieuws te delen. Met een paar stijlvolle of hippe geboortekaartjes geef je de boodschap van het mooie nieuws toch weer wat extra glans!

Op het geboortekaartje kunnen ouders ook gelijk de belangrijkste informatie over hun kindje delen. Zo vind je hier onder meer de naam, de geboortedatum, het geslacht, de namen van de ouders, de lengte, het gewicht en eventuele bezoektijden.

Bekijk ook:
De beste babyfoons met camera; een top 5!

Kraamtradities in Nederland 18

Beschuit met muisjes

Het uitdelen en eten van beschuit met muisjes is ook een eeuwenoude Nederlandse kraamtraditie. Dit deden we al in de negentiende eeuw, maar het werd een landelijke traditie toen het ook werd geserveerd bij de geboorte van prinses Beatrix.

Vroeger serveerde men zowel bij jongens als meisjes roze met witte muisjes. Aan het einde van de vorige eeuw werd het echter een gewoonte om bij jongens blauw met witte muisjes te serveren.

Beschuit met muisjes is niet de enige lekkernij die wordt uitgedeeld bij de geboorte van een kind. In delen van Drenthe en Overijssel geven ze dan namelijk krentenwegge weg. Dit is een soort krentenbrood.

Kraamtradities in Nederland 19

Bord in de tuin

Het vrolijke nieuws van een nieuw kindje zie je vaak ook terug in de tuin. Hier plaatsen kersverse ouders namelijk vaak een leuk bordje met de naam van hun nieuwe baby. Zo zien alle buurtbewoners dat ze een nieuwe inwoner in de buurt hebben!

Kraamtradities in Nederland 20

Kraammand

De kraammand is een cadeau dat traditioneel vaak aan de moeder van een pasgeboren baby in de kraamtijd wordt gegeven. In deze mand zitten meerdere cadeautjes, en elke dag mag de moeder er een uitpakken. Vaak zitten er knuffels, babykleding of babyspeelgoed in de mand.

Kraamtradities in Nederland 21

Luiertaart

De luiertaart is een cadeautje dat ook vaak gegeven wordt aan ouders van een pasgeboren baby. De naam zegt het al een beetje, maar hierbij worden flink wat luiers bij elkaar gepakt in de vorm van een taart. Hiermee maak je alle ouders wel blij, want luiers komen altijd wel van pas!

Bekijk ook:
5 leukste kraamcadeaus

Kraamtradities in Nederland 22

Babyshower

Wat ook steeds populairder wordt in Nederland is de babyshower. Deze wordt meestal gehouden voordat de bevalling heeft plaatsgevonden en hiermee wordt de aanstaande moeder alvast even in het zonnetje gezet. De moeder kan dan nog even in het middelpunt van de belangstelling staan. Tijdens de shower krijgt ze meestal leuke – en nuttige – cadeautjes van haar vrienden en familie.

Babyshower

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.