Schoonheidsslaapje hoe doe je dat
Saved Read later
Deel dit bericht

Schoonheidsslaapje, hoe doe je dat goed?

Laten we er maar duidelijk over zijn: bij een relatie draait het in eerste plaats om uiterlijk. Wist je dat vrouwen vaak in een paar seconden al beslissen of iemand relatiemateriaal is? Mannen doen er wat langer over, maar ook daar is de eerste indruk erg belangrijk en kan je die nooit meer overdoen. Een schoonheidsslaapje op zijn tijd is dan ook een goed idee. Maar hoe doe je dat nu goed?

Uiteraard is de beoordeling van het uiterlijk erg subjectief en kan ook de wetenschap nog steeds niet verklaren hoe het nu zit met verliefdheid. Inmiddels weet iedereen dat het gaat om stofjes die onze hersens op volle toeren laten draaien, maar waarom dat bij de ene gebeurt en de andere niet, zal wel altijd een geheim blijven. Wat wel zeker is, is dat een gezond en stralend uiterlijk van belang is. Ergens zijn we immers nog altijd een beetje dierlijk, met instincten die zijn gebaseerd op voortplanting. Een schoonheidsslaapje kan ervoor zorgen dat je uiterlijk stralender is en je meer aantrekkingskracht hebt voor anderen. Maar wist je dat je dan wel het juiste kussen moet hebben?

Doet een kussen er echt zoveel toe?

Durf jij ‘s ochtends meteen in de spiegel te kijken als je wakker bent geworden? Het is niet alleen omdat je een aantal uren geslapen hebt dat je er zo verfomfaaid kan uitzien. Jouw kussen, of beter gezegd je kussensloop, heeft ook flinke invloed. Het is min of meer traditie om kussenslopen te maken van katoen of een mix van katoen en kunststof. Als je daar met je hand overheen gaat, voelt dat relatief glad en zacht aan. De realiteit is echter dat deze vezels behoorlijk ruw zijn als je ze onder de microscoop bekijkt. Dat heeft wel degelijk invloed op je haar en je huid als je 8 uur ligt en beweegt op een dergelijk materiaal. Dan heeft je haar af en toe een boost nodig met natuurlijke ingrediënten om er weer mooi en gezond uit te zien. Wil je aardig zijn voor je haar en je huid tijdens het slapen? Kies dan voor een bamboe of zijden kussensloop.

Waarom bamboe of zijde?

Net als katoen zijn bamboe en zijde ook natuurlijke materialen. Hierbij zijn de vezels echter bijzonder glad en dat maakt al een groot verschil voor jouw haar en huid. Ook andere factoren spelen een rol. Zeker in de zomer zal je tijdens het slapen transpireren. Bamboe heeft een 3 keer groter absorberend vermogen dan katoen. Bamboevezels zijn ook voorzien van vele minuscule gaatjes waardoor vocht snel wordt afgevoerd. Jouw kussensloop van bamboe blijft dan ook veel frisser dan een exemplaar van katoen. Daarbij blijft bamboe door de gladde vezels ook kreukvrij. Dat ligt niet alleen veel prettiger, maar ziet er ook chiquer uit.

Schoonheidsslaapje

Als jij milieubewust bent, is bamboe om die reden ook een goede keuze. Er hoeven geen bamboebossen gekapt te worden om stof van te maken, hiervoor zijn plantages aangelegd. Omdat bamboe een van de sterkste en snelst groeiende gewassen ter wereld is, kan gebruik van bestrijdingsmiddelen achterwege blijven. Een groot voordeel ten opzichte van veel andere natuurlijke stoffen. Maar het belangrijkste is uiteraard dat jij ook in de ochtend er goed uitziet!

Andere tips voor je schoonheidsslaapje

Een schoonheidsslaapje werkt past echt in een rustige omgeving. Zorg ervoor dat je helemaal tot rust komt en dat de kamer voldoende verduisterd is. Houd een bepaalde routine vast en ga elke avond ongeveer om dezelfde tijd naar bed. Wanneer je een stralend uiterlijk wil, is het ook goed om voor de juiste schoonheidsproducten te kiezen, die gemaakt zijn van natuurlijke materialen. Dan hebben we het niet alleen over een goede nachtcrème, maar ook over producten om je haar weer te laten glanzen. Bij HairLust kun je hier volop inspiratie voor opdoen.

Bekijk ook:
Wat zijn de zeven schoonheden?

Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.