telefoon opladen met zweetvoeten
Saved Read later
Share

Je telefoon opladen met je zweetvoeten

Dat de techniek zich steeds verder blijft ontwikkelen blijkt ook wel uit dit bijzondere nieuws. Je kunt serieus je telefoon opladen met je zweetvoeten. Geen grap. Een nieuwe ontdekking, die onlangs werd gedaan aan de Universiteit van Singapore, kan zweet omzetten in elektriciteit. Zo komen die zweetvoeten van jou toch nog een keer van pas.

Wearables om bruikbare energie op te wekken

Het idee is op zichzelf niet nieuw. Er zijn tal van handige uitvindingen gedaan om, op een energie neutrale manier, elektriciteit op te wekken door mensen. Een aantal daarvan zijn uitvoerig getest en werken ook best prima. Zo zijn er bijvoorbeeld kleine apparaatjes die energie opwekken terwijl jij loopt. Ondertussen kun jij dan je telefoon opladen met deze energie. Het opladen gaat natuurlijk lang niet zo snel als via het stopcontact, maar het werkt wel.

Eigenlijk helemaal niet gepland

De onderzoekers waren eigenlijk helemaal niet van plan om dit op het spoor te komen. Ze waren simpelweg bezig om manieren te vinden om zweet te absorberen door middel van matjes. Helemaal niet met wat ze dan vervolgens met dat zweet zouden kunnen doen.  Een aantal van de onderzoekers was echter wel bekend met de nieuwe technieken om stroom op te wekken. Zo besloot men om dit te gaan proberen met zweet.

Bekijk ook:
Zo kom je van die hardnekkige social media-verslaving af

Zwetende man

Het begin is er

Op dit moment zijn de onderzoekers zover dat er ongeveer een halve volt opgewekt kan worden dankzij jouw zweetvoeten. Lang niet genoeg natuurlijk om er daadwerkelijk iets mee te kunnen. Je telefoon opladen alleen al kost continue 5 volt. Maar het begin is er om daadwerkelijk energie op te wekken uit jouw lichaamszweet. En doordat technieken zich toch steeds verder blijven ontwikkelen, dankzij dit soort wetenschappers en onderzoekers, is er zomaar een kans dat we over een paar jaar gewoon onze zweetvoeten gebruiken om te kunnen blijven appen en berichten te kunnen lezen op de socials.

De vreemdste uitvindingen zorgen voor de mooiste doorbraken

Soms zijn er gewoon vreemde uitvinden nodig om fantastische nieuwe dingen te kunnen ontwikkelen. Zoals deze uitvinding om stroom op te wekken met zweet. Wat dacht je bijvoorbeeld van de eerste vliegtuigen die werden gebouwd? Levensgevaarlijk. Maar ze hebben er wel voor gezorgd dat we nu massaal op vakantie gaan met het vliegtuig. Daarnaast was ook Leonardo da Vinci een fantastische bedenker van tal van uitvindingen. Zonder uitvindingen die gedaan worden, kom je nooit op het punt waar we nu zijn.

Bekijk ook:
Snuiven aan okselzweet blijkt mega gezond

Zonnepanelen, windenergie en zweet

Wanneer we flink doorgaan met het vinden van andere manieren om stroom op te wekken, kom je vanzelf op een punt waarbij de aarde daadwerkelijk energie neutraal zal worden. We kunnen al veel op het gebied van opwekken en dat zal naar verwachting alleen maar meer worden.

Interessant? Lees dan ook:

Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

524

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.