Wat zijn de voordelen van gelaagd glas?

0 Shares

Glas heb je in allerlei soorten en maten, en dat geeft nogal wat verschillen in kwaliteit en eigenschappen. In dit artikel leggen we uit wat gelaagd glas is, én welke voordelen een raam van gelaagd glas heeft!

Wat is gelaagd glas?

Gelaagd glas bestaat uit twee of meerdere gesmolten glasplaten die bij elkaar worden verbonden met een speciale folie. Het is een vorm van veiligheidsglas, en staat ook wel bekend als gelamineerd glas. Dit glas is iets moeilijker te maken, maar brengt veel voordelen met zich mee.

Wat zijn de voordelen van gelaagd glas?

Gelaagd glas bestaat dus uit meerdere glasplaten die aan elkaar vastzitten met behulp van een bijzondere folie. Dit geeft de volgende voordelen:

  • Gelaagd glas is extra veilig. Ramen van gelaagd glas staan bekend voor hun veilige kwaliteiten. Gelaagd glas is namelijk extra sterk, en daardoor is het haast onmogelijk om er doorheen te vallen. Je lelijk verwonden aan gelaagd glas, dat is praktisch ondenkbaar.
  • Gelaagd glas gaat niet snel kapot. Zelf val je dus niet snel door een raam van gelaagd glas, maar andere voorwerpen zullen dit ook niet doen. Gelaagd glas is sterk genoeg om de meeste botsingen te weerstaan. Heb je dus kinderen of sporters in de buurt die graag met een bal spelen, dan is gelaagd glas een goed idee. Een harde bal kan menig simpel raampje kapot maken, maar komt bij gelaagd glas van een koude kermis thuis.
  • Gelaagd glas vermoeilijkt inbreken. Nog een bijkomend voordeel van het sterke gelaagde glas is dat inbrekers ook meer moeite zullen hebben met het binnendringen van je huis. Inbrekers willen nog wel eens een ruitje intikken, om zo binnen te komen. Maar ja, met gelaagd glas is dat niet zo eenvoudig. Met gelaagd glas is je huis dus ook een stuk beter beschermd.
  • Gelaagd glas isoleert beter. Gelaagd glas isoleert ook nog eens beter dan een enkelvoudig glas. Dat heeft meerdere voordelen:
    • Gelaagd glas isoleert het geluid beter. Dit glas fungeert ook prima als geluidsisolatie. Hierdoor heb je minder last van de geluiden van buiten, én kan je lekker naar harde muziek luisteren zonder bang te zijn dat je buren er last van hebben!
    • Gelaagd glas isoleert de warmte beter. Door het dikke glas blijft de temperatuur binnen in huis beter bewaard. De warme lucht ontsnapt tijdens de winter niet naar buiten. En tijdens de zomer ben je beter beschermd tegen de hoge temperaturen van buiten. Dit is voordelig voor je energierekening, want je hoeft hierdoor minder gebruik te maken van je verwarming of airco.
Bekijk ook:
Dit gereedschap kan je niet missen bij een grote verbouwing!

Al met al schuilen er dus heel wat voordelen in de keuze voor gelaagd glas. Dit soort glas gaat minder snel kapot, is veiliger voor jezelf en je omgeving, verlaagt de kans op inbrekers, en isoleert geluid en warmte beter. Klinkt goed toch!

Gelaagd glas bestellen bij Glaswebwinkel.nl

Heb je na het lezen van alle voordelen van gelaagd glas ook interesse gekregen in dit product? Kijk dan eens op de website van Glaswebwinkel.nl. Hier kan je naast gelaagd glas, ook nog andere soorten glas bestellen. Ideaal als je op zoek bent naar nieuw kwalitatief sterk en veilig glas voor in je huis of kantoor!

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vandaag
Wat vind jij?
Quizzen
Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.