schoon bed
Saved Read later
Deel dit bericht

We vinden een schoon bed lekkerder dan seks

Een verrassende uitkomst van een enquête van wetenschapsmagazine Quest. Er werd aan 6600 lezers gevraagd over hun slaapgewoontes, en welke emoties ze daaraan vast kunnen plakken. Wat bleek? Een groot aantal ondervraagden bleek een schoon bed boven een nachtje rampestampen te verkiezen. Wij doken in deze fascinerende materie, en delen de verbazingwekkende resultaten met jullie.

Slapen met een knuffel

Uit dit onderzoek blijkt dat maar liefst 14 procent van de ondervraagde vrouwen met een knuffel slaapt. Deze knuffel hebben ze vaak al sinds hun kindertijd, of hebben ze cadeau gekregen van een dierbare. Een knuffel in bed voelt vertrouwd, en biedt veiligheid en comfort. Ideaal voor een goede nachtrust. En ja, ook sommige mannen slapen met een knuffel, 7 procent van de ondervraagde mannen ligt een speelgoedbeest in bed.

Vrijwel alle ondervraagden hadden hun smartphone naast hun, in in de buurt van, hun bed liggen. Binnen handbereik dus. Een mobiele telefoon naast je bed is minder goed voor je nachtrust. Bij 4 procent van de ondervraagden ligt de smartphone onder het hoofdkussen, bij 65 procent naast het bed, en bij 11 procent ergens anders in de slaapkamer. Maar goed, geef toe; ook jij slaapt met je mobiel binnen handbereik.

Bekijk ook:
7 redenen waarom je (vaker) zou moeten zwemmen

bed

Een schoon bed lekkerder dan seks

Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat de ondervraagden vinden dat niets boven een schoon bed gaat, zelfs seks niet. Maar liefst 53 procent van hen vinden een vers bed lekkerder dan een stomende sessie seks, het grootste deel daarvan zijn vrouwen. Niet zo gek als je jezelf bedenkt dat je elke nacht zweet en kwijl verliest, en maar liefst veertig miljoen huidcellen per uur.

Ook huisstofmijten doen het goed in jouw bed. Ze leggen er eitjes in en schijten zeker twintig keer op een dag tussen jouw lakens en op je kussen. Maar als je denkt dat je de hele nacht ligt te rollen tussen bacteriële uitwerpselen dan heb je het mis, er leven ook schimmels in je bed die de uitwerpselen van de huisstofmijt opeten. Als we dit zo lezen dan draaien wij onze mening ook wel even bij als het gaat om de keuze tussen seks en een schoon bed.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.