rust in je hoofd
Saved Read later
Deel dit bericht

Rust in je hoofd: 6 tips om de drukte uit je hoofd te halen

In deze maatschappij zijn we altijd druk. Druk met het werk, de kinderen, verjaardagen, sporten en dan moeten we ook nog een sociaal leven onderhouden. Al die drukte is niet goed voor je brein, dus is het soms verstandig om rust in je hoofd te creëren. Maar hoe doe je dat? Hoe haal je de drukte uit je hoofd? Met deze 6 tips gaat het je zeker lukken.

Ruim je huis en je werkplek op

Een opgeruimde omgeving is een opgeruimd hoofd, althans, daar zijn Amerikaanse psychologen het over eens. Uit onderzoek is gebleken dat mensen met een georganiseerde woning en werkomgeving minder stress ervaren en een stuk relaxter in het leven staan. Dus begin maar vast met opruimen.

Neem tijd voor ontspanning

Als je de hele dag druk bezig bent met je werk of andere zaken, dan loop je jezelf op een gegeven moment voorbij. Rust in je hoofd creëer je alleen als je er de tijd voor neemt. Plan desnoods elke dag een moment waarop jij je brein de tijd geeft om bij te komen. Ga even wandelen of doe iets anders waarbij je niet hoeft na te denken.

Mediteren voor rust in je hoofd

Voor de ene persoon is mediteren maar zweverige onzin, anderen doen het dagelijks om geestelijk op adem te komen. Mediteren is iets wat je gewoon moet proberen, want veel mensen hebben er baat bij. Er zijn genoeg podcasts die te gebruiken zijn voor een geleide meditatie, maar ook even nergens aan denken in stilte kan al genoeg zijn.

rust in je hoofd mediteren

Schrijf alles op

Als je hoofd vol met gedachten zit, dan kan het helpen om ze op papier te zetten. Zo leeg je je geest en creëer je meer rust in je hoofd. Ga even rustig zitten en schrijf alles op wat in je opkomt, ook al is het iets dat helemaal niet belangrijk lijkt. Op deze manier ‘veeg’ je de boel leeg en zul je zien dat je daarna een stuk lekkerder in je vel zit.

Ga sporten

Het is algemeen bekend dat sporten goed is voor lichaam en geest. Als je druk in je hoofd bent dan kan sporten zeker helpen om de boel er geestelijk even uit te gooien. Mensen die hebben gesport zijn vaak positiever, gezonder en geestelijk een stuk relaxter. Probeer het eens met onze tips over de 10 meest effectieve sporten. Dat zal zeker bijdragen aan rust in je hoofd.

rust in je hoofd sporten

Neem een hobby

Wat vind je echt leuk om te doen? Veel mensen creëren rust in hun hoofd door een hobby uit te voeren. Misschien ga je graag vissen, of zie je het bouwen van een meubelstuk als een leuke afleiding. Andere mensen gaan weer schilderen of boetseren. Ben je van mening dat je te druk in je hoofd bent? Probeer vooral een paar leuke hobby’s uit.

Deel dit bericht
Read later
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

362

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.