De leukste hobby’s om uit te proberen in 2023 14
Saved Read later
Deel dit bericht

De leukste hobby’s om uit te proberen in 2023

Wat doe jij in de vrije tijd die je hebt? De nodige mensen kiezen ervoor om deze tijd te vullen met scrollen, scrollen en nog eens scrollen. Het is inderdaad erg leuk om naar het leven van andere mensen op social media te kijken, maar het levert je geen voldaan gevoel op. Integendeel zelfs. De kans is juist groot dat je hier géén voldaan gevoel aan overhoudt.

Het is daarom aan te raden om op zoek naar een leuke hobby te gaan. Zeker als je nu nog geen hobby hebt, is het aan te raden om onderstaande hobby’s eens te bekijken.

Heb je op dit moment al een hobby? Mogelijk heb je deze hobby overgehouden aan de lockdown. Of ben je bij toeval in contact met een leuke hobby gekomen. Ook in zo’n situatie kan het geen kwaad om onderstaande hobby’s eens te bekijken. Mogelijk vind je hiermee nóg een leuke hobby, waardoor je je vrije tijd nog leuker in kunt delen/vullen.

Diamond painting

Eén van de leukste hobby’s van dit moment is diamond painting. Aan de hand van kleine steentjes maak je een prachtig kunstwerk, bijvoorbeeld een fraai schilderij. Dit schilderij kun je bijvoorbeeld aan iemand cadeau doen. Of je kunt het schilderij in je eigen woning ophangen.

Bekijk ook:
Temu verovert de markt: nog goedkoper dan AliExpress?

Bij diamond painting moet je uiterst secuur te werk gaan. Dit betekent dat je je aan de ene kant moet concentreren, maar aan de andere kant kom je ook lekker tot rust. Dit komt voornamelijk doordat je nergens anders aan hoeft te denken. Het is momenteel erg populair om een eigen foto diamond painting te maken.

Spreekt diamond painting je niet helemaal aan? Dan kun je ook eens kijken naar schilderen op nummer. Dit is vergelijkbaar met diamond painting, maar is nét iets anders. Op de website Swynk.com vind je hier meer informatie over!

Potten bakken

Een andere super leuke hobby is het bakken van potten. Je kunt deze hobby lekker eenvoudig voor jezelf houden, maar je kunt ook alles uit de kast trekken. Als je hier veel plezier aan beleeft, kun je het zelfs op semiprofessioneel niveau gaan doen. Mogelijk kun je je vrienden, collega’s en/of vrienden blij maken met zelfgemaakte potten.

Ook bij het bakken van potten kom je lekker tot rust. Je bent alleen maar met de klei en de pot bezig. Je hoeft nergens anders aan te denken, behalve het eindresultaat van de pot. Als je de pot eenmaal gemaakt hebt, geniet je ook nog eens van een voldaan gevoel.

Bekijk ook:
Temu verovert de markt: nog goedkoper dan AliExpress?

Puzzelen

Puzzelen is weer helemaal terug van weggeweest. Lange tijd leken de puzzels volledig uit de maatschappij verdwenen te zijn, maar dat is gelukkig niet het geval. Door lekker te puzzelen, hoef je echt nergens anders aan te denken. Je komt lekker tot rust, je beleeft veel plezier en je werkt naar een bepaald eindresultaat toe. Als dit resultaat naar je wens is, ben je een gelukkig mens.

Buiten sporten

Wil je voornamelijk op een leuke manier in beweging komen? Dan is het advies om buiten te gaan sporten. Van buiten sporten kun je absoluut je hobby maken.

Vind je het bijvoorbeeld lekker om lange stukken te wandelen? Pak dan de trein naar een ander deel van het land, maak daar een prachtige wandeling en ga weer terug naar huis. Probeer op zo’n dag je smartphone ook niet aan te raken, waardoor je echt even in het moment opgaat.

Uiteraard kun je ook andere sporten beoefenen. Denk hierbij aan hardlopen, wielrennen of zwemmen. Het belangrijkste is dat je lekker in beweging komt en dat je veel plezier aan het bewegen beleeft.

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.