bier
Saved Read later
Deel dit bericht

Onderzoek wijst uit: vanaf deze leeftijd is dagelijks bier drinken juist gezond

We kennen allemaal de horrorverhalen van gezondheidsexperts die beweren dat alcohol je lichaam vernietigt. Wij hebben een onderzoek onder ogen gekregen dat uitwijst dat het juist goed is om vanaf een bepaalde leeftijd elke dag bier te drinken. Dat is goed nieuws voor liefhebbers van deze goudgele rakker. We doken graag even dieper een het glaasje.

Bier drinken

Bier drinken doen we samen, tijdens een verjaardagsfeestje, een voetbalwedstrijd, of elke andere gelegenheid. Er is zelfs een opblaasbare kroeg te koop die je in je tuin kunt zetten voor een vers getapt pilsje. Dagelijks bier drinken zou funest zijn voor je gezondheid, en zou leiden tot een vroegtijdige dood. Dat klinkt allemaal heel dramatisch, maar wij kregen een interessant onderzoek onder ogen.

In dat onderzoek staat namelijk dat het vanaf je veertigste levensjaar juist goed is om dagelijks een koude rakker in je strot te gieten. Dit geldt overigens ook voor wijn, en dan mag je zelf de kleur bepalen. In het gerenommeerde wetenschappelijke tijdschrift The Lancet staat namelijk dat alcohol gezond kan zijn, maar (let op) alleen als je het met mate drinkt. Één glas per dag doet wonderen, zeggen de wetenschappers.

Bekijk ook:
Dit zijn de 3 must have cocktailrecepten voor deze zomer!

bier beerfest

Alcohol tegen hart- en vaatziekten

Laten we voorop stellen dat het niet goed voor je is om een krat bier per dag achter je kiezen te gooien. Maar een enkel biertje, of andere alcoholische versnapering, kan goed zijn. Er zit echter wel een kanttekening aan; dit geldt alleen voor mensen boven de veertig jaar. Jongeren zouden sowieso niet moeten drinken omdat hun hersenen nog volop in ontwikkeling zijn.

De wetenschappers zijn er wel van overtuigd dat de kans op hart- en vaatziekten, diabetes en een hartinfarct worden verkleind bij het nuttigen van een glaasje alcohol per dag. Als wetenschappers het zeggen dan moet het wel waar zijn, toch? Met die gedachte trekken we er nog eentje open en proosten we graag met jullie op een gezond weekend.

bier movie

Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.