sparen
Saved Read later
Deel dit bericht

Met deze 5 tips kun je goed geld sparen

Als jij goed bent in het sparen van geld dan is dit artikel niets voor jou, of toch wel? Er zijn mensen die een ware sport hebben gemaakt in het sparen van geld, en ze zijn er verdomd goed in geworden. Deze gewoonten van deze spaarders hebben ervoor gezorgd dat ze binnen een paar jaar tienduizenden euro's op hun spaarrekening hebben. We zetten deze gewoonten even op een rijtje.

1. Spaarders zetten automatisch geld opzij

De meeste spaarders zullen zeggen dat ze automatisch een bepaald bedrag naar hun spaarrekening laten overmaken als hun salaris binnenkomt. Na een tijdje voel je dat niet eens meer, omdat je bent gewend aan het bedrag wat je overhoudt. Op deze manier kun je sparen zonder teveel moeite, je moet wel reëel zijn in het bedrag, want de vaste lasten moeten nu eenmaal ook worden betaald.

2. Ze betalen zichzelf een realistisch bedrag

De meeste spaarder betalen zichzelf eerst. Kies een realistisch bedrag en zet dit in het lijstje met vaste lasten. Dit is wat je kwijt bent aan de maandelijkse betalingen. Je moet er een gewoonte van maken dat je dit bedrag maandelijks kwijt bent. Want als je pas gaat sparen nadat je je vaste lasten hebt betaald dan zijn er vaak ook al andere (onnodige) uitgaven gedaan waardoor je niets meer weg kunt leggen.

Bekijk ook:
Om deze reden zou je altijd een rol toiletpapier in de koelkast moeten bewaren

sparen potje

3. Mensen die kunnen sparen doen geen impulsaankopen

Eigenlijk moet je bij alles wat je wilt kopen als je een rondje in een winkelstraat doet jezelf afvragen of je het echt nodig hebt. Is het antwoord ‘nee'? Dan moet je het niet kopen. Mensen zijn na het ontvangen van hun salaris snel geneigd om impulsaankopen te doen, en dat is zonde, want dat geld had je ook op je spaarrekening kunnen zetten.

4. Spaarders zitten bovenop hun financiën

Je moet bezig zijn met je geld als je wilt sparen. Als je liever niet kijkt naar je bankrekening en je loonstrookje, dan is de kans groot dat sparen ook niet gaat lukken. Als je bewuster met geld omgaat en elke euro weet te waarderen, dan hecht je meer waarde aan je geld, dus geef je het minder snel klakkeloos uit. Even een kroket uit de automaat, of een pakje kauwgom, na het tanken. Let maar eens op wat je op maandbasis kwijt bent als je dat bijhoudt, je zult ervan schrikken.

Bekijk ook:
Vier trends om de seksuele gezondheid van mannen én vrouwen te verbeteren

sparen geld tellen

5. Elke euro telt

Mensen die realistisch sparen weten dat er niet meteen een groot bedrag kan worden weggelegd. Ze laten zich niet snel ontmoedigen en zien elke euro als een waardevolle investering voor op de spaarrekening. Zij maken van sparen een onderdeel van hun leven, en zetten elke vrije euro opzij. Bijvoorbeeld: Als je elke dag 1 euro opzij zet (dat voel je niet) heb je aan het einde van het jaar 365 euro gespaard. Dat zijn toch weer een zak met kerstcadeau's. Je kunt ook voor de zekerheid ook een checklist raadplegen.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.