bijwerkingen de pill
Saved Read later
Deel dit bericht

Huisartsen letten meer op psychologische bijwerkingen van de pil

Na een lange periode van negatief medisch nieuws, kunnen we ook wel eens een keer positief nieuws gebruiken. Het nieuws dat de huisartsen vanaf nu beter naar de psychologische bijwerkingen van de pil gaan kijken bijvoorbeeld! Ja, ja, we weten het, er zijn al zoveel loze beloftes geweest over de pil, maar vanaf nu staat het in de huisartsenrichtlijn.

De pil bijwerking

Het Nederlandse Huisartsen Genootschap heeft de huisartsenrichtlijn aangepast. Hierdoor kunnen huisartsen gerichter doorvragen om psychologische bijwerkingen van de pil te vinden. Tot nu toe konden huisartsen alleen naar de fysieke klachten kijken. De pil klinkt allemaal heel leuk en aardig, maar hij zit boordevol met hormonen, en deze hebben natuurlijk invloed op je lichaam.

Psychologische bijwerking van de pil

Seks, aantrekkingskracht, stress, je humeur, agressie, emoties reguleren, en je eetpatroon kunnen allemaal beïnvloed worden door de pil. En dan hebben we nog niet eens alles opgenoemd. De pil heeft dus meer invloed op je lichaam dan je in eerste instantie zou denken. Vaak hebben vrouwen na het slikken van de pil last van depressieve gevoelens. Dit is de nummer één psychologische bijwerking. Huisartsen krijgen nu dus meer mogelijkheden om te onderzoeken, in plaats van een doorverwijzing naar het GGZ.

Bekijk ook:
Dit zijn de 7 beste oefeningen om af te vallen

Bekijk ook:

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

816

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.