bijwerkingen de pill

Huisartsen letten meer op psychologische bijwerkingen van de pil

0 Shares

Na een lange periode van negatief medisch nieuws, kunnen we ook wel eens een keer positief nieuws gebruiken. Het nieuws dat de huisartsen vanaf nu beter naar de psychologische bijwerkingen van de pil gaan kijken bijvoorbeeld! Ja, ja, we weten het, er zijn al zoveel loze beloftes geweest over de pil, maar vanaf nu staat het in de huisartsenrichtlijn.

De pil bijwerking

Het Nederlandse Huisartsen Genootschap heeft de huisartsenrichtlijn aangepast. Hierdoor kunnen huisartsen gerichter doorvragen om psychologische bijwerkingen van de pil te vinden. Tot nu toe konden huisartsen alleen naar de fysieke klachten kijken. De pil klinkt allemaal heel leuk en aardig, maar hij zit boordevol met hormonen, en deze hebben natuurlijk invloed op je lichaam.

Psychologische bijwerking van de pil

Seks, aantrekkingskracht, stress, je humeur, agressie, emoties reguleren, en je eetpatroon kunnen allemaal beïnvloed worden door de pil. En dan hebben we nog niet eens alles opgenoemd. De pil heeft dus meer invloed op je lichaam dan je in eerste instantie zou denken. Vaak hebben vrouwen na het slikken van de pil last van depressieve gevoelens. Dit is de nummer één psychologische bijwerking. Huisartsen krijgen nu dus meer mogelijkheden om te onderzoeken, in plaats van een doorverwijzing naar het GGZ.

Bekijk ook:

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

94
NEWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.