Saved Read later
Deel dit bericht

Thunberg ruziet met Bundesbahn

De 16-jarige Greta Thunberg heeft in korte tijd wereldwijd bekendheid verworven. De Zweedse is onlangs nog verkozen tot ‘ Persoon van het jaar’ door het magazine Time en kwam daardoor in zeer exclusief gezelschap. De jonge milieuactiviste heeft vele volgers, vooral onder de jeugd die haar inzichten delen. En natuurlijk was er de beroemde foto van Greta die met vlammende ogen naar Donald Trump keek, die weinig opheeft met milieu-activisme. Inmiddels is ze een graag geziene gast op klimaatconferenties en reist ze de wereld rond om haar verhaal te vertellen. Het vliegtuig neemt ze daarbij nooit en om die reden zoekt ze altijd alternatieven. Zo reisde ze met een zeilboot naar de VS voor een congres aan de overzijde van de oceaan.

Bekijk ook:
10 leuke weetjes over de aarde

Terug naar huis in een overvolle Duitse trein

Greta reisde afgelopen zondag terug naar Zweden na deelgenomen te hebben aan een klimaatconferentie in Madrid om de kerstdagen bij haar familie te kunnen doorbrengen. Onderweg plaatste ze een foto op de social media waar ze op de grond in de trein zat omringd door koffers. ‘Terug naar huis in een overvolle Duitse trein’ luidde het onderschrift’ van de schijnbaar bescheiden gebleven activiste.


Deutsche Bahn reageerde onmiddellijk door te zeggen dat er permanent wordt gewerkt aan meer treinen en meer zitplaatsen en wenste haar een goede reis naar Zweden.

Een paar uur later veranderde de vriendelijk toon van de Duitse treinvervoerder. Een opmerkzame medewerker had namelijk de werkelijke toedracht doorgegeven. Greta Thunberg en haar hele team hadden een eersteklas coupé gekregen en waren goed verzorgd gedurende de hele reis. De Deutsche Bahn zou het op prijs hebben gesteld als ze ook dat in haar bericht had vermeld.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Verkeerde voorstelling van zaken

Greta reageerde daar niet echt op en merkte op dat ze blij was dat zoveel mensen de trein namen in plaats van meer vervuilend transport. Overigens had ze naar eigen zeggen wel degelijk ook een tijdje op de grond had gezeten, maar dat niet als kritiek had bedoeld.

De meeste reacties op de woordenwisseling tussen Greta en de DB steunden de jonge activiste en deze vonden het gênant dat de Deutsche Bahn op deze manier had gereageerd. Toch waren er ook opvallend veel kritische stemmen die Greta een verwijt maakten dat de een verkeerde voorstelling van zaken had gegeven.

Denk jij dat je de volgende keer ook een eerste klas plaatsje krijgt aangeboden als er geen andere zitplaats voor jou is?

Deel dit bericht
Read later
Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.