muggenbult
Saved Read later
Deel dit bericht

Jeukende muggenbult? Deze 5 tips werken echt

De meeste mensen verlangen naar de zomer, maar niemand zit te wachten op die vervelende zaken die daarbij komen kijken. Het is heerlijk om in de zon te liggen, maar die broeierige plaknachten en muggen kan iedereen gestolen worden. In het ergste geval heb je last van muggen tijdens een plaknacht, en wordt je gek van de jeuk. Met de onderstaande tips kun je hier iets tegen doen, en de jeuk verlichten.

Citroen

We weten allemaal dat muggen een hekel aan citroen hebben, daarom hebben we een citroenkaars op tafel staan tijdens een gezellige avond in de tuin. Maar wat als je al gestoken bent? Als je een schijfje citroen op de muggenbult legt, dan zal dat meteen de jeuk verminderen. Citroenzuur verzacht namelijk.

Prik een kruisje

Het is een tip van oma, maar het werkt wel enigszins. Als je met je nagel een kruisje in de muggenbult prikt dan neem je de druk weg, en zal de ergste jeuk snel verdwijnen. Je moet nooit krabben! Hoe verleidelijk het ook is, krabben verergert de jeuk alleen maar. Als je wel hebt gekrabd, dan pas je de andere tips in dit artikel alsnog toe.

Bekijk ook:
Last van allergie? Verminder pollen en luchtverontreiniging in huis

muggenbult spuug

Spuug op de muggenbult

Oké, erg smakelijk is het niet, maar wel effectief. Speeksel verzacht de jeuk, en je hebt het altijd bij de hand (of in je mond), dus als je gestoken wordt tijdens een gezellige picknick dan spuug je even op de muggenbult. Doe dat wel even uit het zicht van de mensen om je heen, want smakelijk is het niet.

Lavendel

Je zal een mug nooit in de buurt van lavendel zien, want ze hebben een gruwelijke hekel aan de geur. Het is dus handig om veel lavendel in je tuin te hebben, en dan het beste op de plekken waar je zit. Als je lavendelolie op je kussen smeert dan blijven ze uit de buurt, maar ook tegen de jeuk van een muggenbult is dit zeer effectief.

Smeer er menthol op

Je zal vast wel tandpasta met menthol of tijgerbalsem in huis hebben. Dat is uiterst effectief tegen de jeuk van een muggenbult. Als je bent gestoken smeer je een beetje menthol op de bult, en de jeuk verdwijnt als sneeuw voor de zon. Mentholpoeder werkt ook prima, vraag ernaar bij de plaatselijke drogist.

Bekijk ook:
Last van allergie? Verminder pollen en luchtverontreiniging in huis

menthol muggenbult

Deel dit bericht
Read later
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.