Hoe kom je de zomer risicoloos door? De 3 beste tips op een rijtje 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Hoe kom je de zomer risicoloos door? De 3 beste tips op een rijtje

Elk jaargetijde gaat gepaard met de nodige risico’s. In de winter loop je bijvoorbeeld een groter risico op autoschade, indien het buiten glad, nat en donker is. In de zomer loop je weer andere risico’s, onder meer doordat je in de zomervakantie wellicht (naar het buitenland) op vakantie gaat.

Het is daarom belangrijk om je goed op elk jaargetijde voor te bereiden. Aangezien de zomer weer voor de deur staat, is het zaak om je goed op dat jaargetijde te richten. Met de 3 onderstaande tips kom je de zomer risicoloos door.

Kijk goed naar je autoverzekering

Je auto verzekeren is één van de verplichtingen waar je als autobezitter mee te maken hebt. Om van het openbare wegennet gebruik te mogen maken, moet je auto minimaal WA verzekerd zijn.

Wat voor dekking heb je op dit moment lopen? En past deze dekking nog wel bij de leeftijd en waarde van je auto + bij je huidige situatie? Zeker als je met je auto deze zomer een flinke reis gaat maken, is het aan te raden om  even goed naar je autoverzekering kijken. Des te meer kilometers je aflegt, des te groter de kans op schade is.

Daarnaast is het aan te raden om ookgoed naar het betreffende vakantieland kijken. In niet alle landen is het (meer) verplicht om een groene verzekeringskaart in de auto te hebben liggen. Ga je echter naar bijvoorbeeld Albanië, Turkije of Montenegro met deauto? Dan ben je wél verplicht om de groene kaart in je auto te hebben liggen.

Bekijk ook:
Unieke verzendverpakkingen: Dit zijn de nieuwste trends voor webshops in 2024

Het is al met al belangrijk om even goed naar je autoverzekering te kijken. Wanneer jouw situatie zich leent voor een minder uitgebreide dekking, kun je ook nog eens een hoop geld besparen. Dat geld kun je ongetwijfeld op vakantie of in de zomermaanden goed gebruiken.

Kijk goed naar je woonhuisverzekeringen

Ook voor je woning heb je ongetwijfeld één of meerdere verzekeringen lopen. De zomer is het juiste moment om even kritisch naar deze verzekeringen te kijken. Sluiten de verzekeringen nog wel op je woning en je situatie aan (denk bijvoorbeeld aan het verzekerde bedrag)? Of is het misschien tijd om een extra woonverzekering af te sluiten?

Waar je in de zomer meer en meer rekening mee moet houden, is met extreem weer. Dit uit zich in hoge temperaturen, maar ook in extreme neerslag. Het is daarom aan te raden om bijvoorbeeld naar een glasverzekering te kijken. Zo’n verzekering combineer je met je ‘normale’ woonhuisverzekering (en is vaak een optionele dekking binnen de woonhuisverzekering, waardoor je nog minder risico loopt tijdens het hevige zomerweer.

Bekijk ook:
Trendsetters in marketing: hoe blijf je relevant?

Overigens kan het geen kwaad om bij meerdere verzekeraars een online premieberekening te maken. Mogelijk kun je op het gebied van woonverzekeringen ook het nodige geld besparen. Een prima klus voor in de vrije weken tijdens de komende zomervakantie.

Kijk goed naar je reisverzekering

De zomer is vanzelfsprekend de periode waarin het meest gereisd wordt. Het zonnetje schijnt immers en vergeet de heerlijke temperaturen niet. Heb je ook één of meerdere leuke vakanties op de planning staan? Dan is het goed om vooraf naar je reisverzekering te kijken.

Ga je bijvoorbeeld vaker op vakantie? Dan kan een doorlopende reisverzekering voordeliger zijn dan een kortlopende reisverzekering. Of ga je naar een ander continent op vakantie? Dan is het mogelijk zaak om het dekkingsgebied van je reisverzekering uit te breiden. Als dat noodzakelijk is, kun je gelijk even kritisch naar de rest van je huidige reisverzekering kijken. Mogelijk betaal kan je besparen op overbodige dekkingen op je huidige reisverzekering.

Met andere woorden: kijk heel goed naar je reisverzekering. Zeker in de zomerperiode is de kans groot dat je een beroep moet doen op deze verzekering. Als dat (onverhoopt) het geval is, wil je uiteraard wel op je verzekering kunnen rekenen.

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.