Lactoferrine: een nuttige stof uit moedermelk 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Lactoferrine: een nuttige stof uit moedermelk

Lactoferrine, misschien heb je er wel eens van gehoord. Moedermelk bevat namelijk veel van deze nuttige stof. De eerste melk bevat veel lactoferrine om het immuunsysteem van de baby te ondersteunen. Ook volwassenen hebben baat bij lactoferrine, omdat deze stof  is betrokken bij verschillende processen in ons lichaam. Ontdek wat lactoferrine voor jou kan betekenen!

Wat is lactoferrine?

De naam lactoferrine komt van melk ‘lacto’ en ijzer ‘ferrine’. Lactoferrine werd voor het eerst in koemelk aangetoond en omdat de stof ijzer bindt, is ‘ferrine’ aan de naam gekoppeld. Hoewel de naam anders doet vermoeden, komt lactoferrine niet alleen voor in (moeder)melk. Ook traanvocht, speeksel, spijsverteringssappen (gal, pancreassap) en slijm in neusholte, luchtwegen en maagdarmkanaal bevatten lactoferrine. Ons lichaam kan in beperkte mate zelf lactoferrine aanmaken. Lactoferrine is een multifunctioneel lichaamseigen eiwit.

Bekijk ook:
De beste kinderwagens; onze top 5!

Wat doet lactoferrine?

Lactoferrine is betrokken bij verschillende functies in het lichaam. Een van de opvallendste is de beschermende functie voor de pasgeboren baby. Een baby krijgt namelijk bij de geboorte grote hoeveelheden lactoferrine binnen. Dit is nodig om de weerstand van de de baby te ondersteunen. Lactoferrine voorkomt dat deze zich in de slijmvliezen van longen en darmen kunnen nestelen. De eerste moedermelk bevat 7 gram per liter. Daarna wordt de hoeveelheid lactoferrine minder, ongeveer 1-2 gram per liter.

Voor volwassenen is lactoferrine ook belangrijk. We produceren en verbruiken ongeveer 60 mg lactoferrine per dag. Omdat lactoferrine de eigenschap heeft om ijzer aan zich te binden, kunnen slechte bacteriën in de darmen niet goed groeien. En dat is gunstig, want zo blijft onze darmflora optimaal.

Lactoferrine: een nuttige stof uit moedermelk 14

Waarom lactoferrine gebruiken?

Hoewel we de stof zelf kunnen aanmaken, kunnen er bepaalde omstandigheden zijn dat we meer nodig hebben. Overmatige stress, blootstelling aan luchtvervuiling en het eten van sterk bewerkt voedsel kan een negatieve invloed hebben op onze lactoferrinereserves. Dagelijkse aanvulling met lactoferrine capsules kan de voorraad in het lichaam op peil houden.

Lactoferrine via vitaminesperpost.nl

Een kwalitatief hoogstaand voedingssupplement is Lactoferrine 300 mg (30 capsules; € 36,95) . De capsules bevatten maar liefst 300 mg lactoferrine. Dat is aanzienlijk meer dan je via zuivelproducten kunt binnen krijgen. Zuivel bevat namelijk maar 0,2 gram lactoferrine per liter. Verder is het supplement aangevuld met vitamine C. We hebben gekozen voor de niet-zure vorm van vitamine C.  Deze vorm is beter opneembaar en mild voor de maag. Vitamine C speelt onder meer een rol bij de opname van ijzer en het immuunsysteem. De capsules zijn geschikt voor vegetariërs.

Bekijk ook:
De beste babyfoons met camera; een top 5!

Over vitaminesperpost.nl

Het streven van vitaminesperpost.nl is om kwalitatief hoogwaardige en natuurlijke voedingssupplementen tegen een gezonde prijs aan te bieden. Ons bedrijf gelooft dat natuurlijke producten beter zijn voor de gezondheid dan synthetische (kunstmatige) stoffen.

Deel dit bericht
Read later

One Comment

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.