Van dit eten wordt je slimmer! 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Van dit eten wordt je slimmer!

Ze zeggen wel eens ”je bent wat je eet”. Een vreemd gezegde, maar als het gaat om intelligentie kan het zeker kloppen. Van bepaalde voeding kan je namelijk slimmer worden. En nu wordt je heus geen Einstein, maar het verbetert wel je denkvermogen. Bepaalde voedingsstoffen hebben een hele stimulerende werking op het brein! Hier lees je welke dit onder andere zijn.

Pure chocolade

Wie houdt er niet van chocola? En áls je het eet, ga dan voor de pure variant. In cacao van pure chocolade zitten polyfenolen, die een stimulerende werking hebben op het geheugen. Ook helpen deze stoffen de afbraak van hersencellen tegen te gaan als gevolg van ouderdom.

Blauwe bessen

Gooi ‘s ochtends een handje blauwe bessen door de yoghurt! Blauwe bessen bevatten namelijk antioxidanten. Deze zorgen er ook voor dat de hersencellen beter met elkaar kunnen communiceren. Onderzoek van Universiteit van Cincinnati wees uit dat het eten van blauwe bessen ook het geheugen kan verbeteren.

Groene thee

Zet een kopje groene thee bij de studie! Een antioxidant uit groene thee zou er namelijk voor zorgen dat het stofje ingrijpt op de vorming van neurocellen. Dat helpt bij het functioneren van ons brein. Doordat dit gebeurt, wordt het geheugen en leervermogen versterkt en wordt er een bijdrage geleverd aan het begrijpen van complexe dagelijkse handelingen.

Bekijk ook:
Onderzoek wijst uit: elk broodje knakworst kost je 35 minuten van je leven

Noten

En dan hebben we het niet over de vette, gezouten borrelnootjes, maar over de ongezouten variant. Noten zijn heel gezond, maar beperk het echt tot één of twee handjes per dag. Er zitten namelijk wel veel calorieën in. Noten en zaden zijn een goede bron van het antioxidant vitamine E, het zorgt ervoor dat je hersenfuncties afnemen met het verouderen. Suiker zal je daarentegen een snellere dosis energie geven, maar dat duurt niet lang. Door die lege calorieën te verwisselen met wat gezonde vetten zul je profiteren van langdurige energie en een verbeterd denkvermogen.

Vis

De meeste mensen weten al dat vis erg gezond is. Het maakt je slimmer. Vis bevat veel proteïne en soorten die rijk zijn aan omega-3 vetzuren. Dat maakt vis goed voor de ontwikkeling en functies van het brein. Uit onderzoek blijkt dat eetpatroon rijk aan omega-3 vetzuren je kans op dementie en een beroerte verlagen en een belangrijke rol spelen in het verbeteren van je geheugen, zeker wanneer je veroudert. Om het echt goed te laten werken, is het advies om twee keer per week vis te eten.

Bekijk ook:
De 10 meest herkenbare, ongemakkelijke momenten in de sportschool

Eieren

Eieren, en in het bijzonder het eigeel, is een bron van gezonde vetten, vitamine B complex, luteïne, biotine en choline. Stoffen die niet alleen hartstikke goed zijn voor de ogen, maar ook je leervermogen een flinke boost geven! Verhoogde inname van choline wordt geassocieerd met betere scores bij geheugentests en een verminderde kans op veranderingen in de hersenen die aan dementie voorafgaan.

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Ilse

Ik ben Ilse Feringa, wonend in Drachten. Ik studeer momenteel af aan sociaal pedagogische hulpverlening. Ik ben geïnteresseerd in wat er allemaal om me heen gebeurd, trends, ontwikkelingen, de mens. Graag deel ik deze interesse met jullie door te schrijven. Hiernaast hou ik mij in mijn vrije tijd bezig met kunstschaatsen, fitness, mijn bijbaantjes en vooral heel erg veel gezelligheid. Hierover gaan jullie nog veel terugzien in mijn artikelen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.