in

Eerste besmetting coronavirus in Duitsland

Wereldwijd meer dan 4500 besmettingsgevallen

Ook in Duitsland is het nieuwe coronavirus opgedoken. Het virus lijkt bezig te zijn met een flinke opmars en is een groot gedeelte van de wereld al opgedoken. De patiënt en drager van het coronavirus zou direct in isolatie geplaatst zijn en het goed maken.

Werkgroep Infectiologie

Deelstaat Beieren, de staat waar de man verblijft, heeft een speciale werkgroep samengesteld. Deze groep gaat onderzoeken of de rest van Beieren ook gevaar loopt. Inmiddels zijn er wereldwijd tenminste 4515 besmettingen en 106 mensen zijn helaas overleden aan het virus.

Tweede Europese land

Het is nog niet helemaal duidelijk waar de man het virus heeft opgelopen en of deze het mee heeft genomen vanuit China. Duitsland is het tweede Europese land dat is getroffen door het virus. Frankrijk ging het land voor, waar tenminste drie besmettingsgevallen te betreuren zijn.

Hoogste waakzaamheidsniveau

Het virus is nog niet in Nederland opgedoken, maar toch worden er inmiddels voorbereidingen getroffen. Minister Bruno Bruins van Medische Zorg heeft laten weten dat er zal worden opgeschaald naar het hoogste niveau van waakzaamheid.

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De Google Assistant krijgt nieuwe functies in 2020

Parkeergeld levert ruim één miljard euro op