killercat
Saved Read later
Deel dit bericht

Als je kat groter was zou ‘ie je vermoorden!

Onderzoeken wijzen uit dat als je kat groter was deze je zou vermoorden. Het is écht waar. Zo lief is dat poezenbeestje dus eigenlijk helemaal niet. En er is niet één onderzoek gedaan, we praten echt over meerdere onafhankelijke onderzoeken. Onder andere de universiteit van Edinburgh deed er een onderzoek naar.

Menselijke persoonlijkheidskenmerken

Om de kat beter te kunnen begrijpen werden er vijf menselijke persoonlijkheidskenmerken uitgelicht. Het gaat hierbij om kenmerken als extraversie, openheid, emotionele stabiliteit, servicegerichtheid en zorgvuldigheid. Deze zaken werden onderzocht bij meerdere katten en vervolgens vergeleken met vier grote katachtigen. En toen kwam het leuke deel. Katten lijken heel veel weg te hebben van bijvoorbeeld de leeuw.

Leeuwen

De leeuw is natuurlijk de koning van het dierenrijk. En dat is ze niet voor niets. Naast dat een leeuw ontzettend onvoorspelbaar is in zijn gedrag zijn de dieren ook enorm speels. Een kat heeft precies deze eigenschappen. Ook een kat is erg speels en kan soms ontzettend onvoorspelbaar zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van het feit dat er ineens nagels in je been staan? Of dat je ineens een hengst krijgt wanneer je je kat probeert te aaien? Ergens diep van binnen in deze kleine beestjes zit nog steeds het gedrag van een leeuw verborgen.

Bekijk ook:
Buitengewone ruimtemissies: Hoe dieren de kosmos eerder verkenden dan mensen

Observeren

Daarnaast is je kat ontzettend goed in het observeren van alles wat er gebeurt, het liefst vanuit een plek waar hij of zij zich zelf het fijnst voelt. Een plek waar hij of zij niet direct gezien kan worden. En als je je kat dan toch betrapt, maakt ie zich heel snel uit de voeten. Weer een poging om iets of iemand te vermoorden is mislukt. Want eerlijk is eerlijk, een kat is en blijft gewoon een roofdier. Net als zijn grote familieleden binnen de katachtigen.

Goed nieuws

Natuurlijk is er ook goed nieuws. Je kat is een roofdier, maar hij is niet groot genoeg om je te kunnen vermoorden. Daarnaast zal je kat over het algemeen maar wat blij zijn met het feit dat jij hem verzorgt. Wellicht kun je je die ene video nog herinneren van die leeuw die, na een behoorlijke tijd verzorgt te zijn als welp, werd teruggezet in de natuur. Een aantal jaren later ging de verzorger op pad om te kijken hoe het met de leeuw ging. Toen de leeuw dit doorhad kwam hij op zijn verzorger afrennen en knuffelde deze. Al met al zijn katten en katachtigen dus best wel hele lieve beesten. Maar onvoorspelbaar zijn ze ook.

Bekijk ook:
Vaarwel vieze kattenbak: Ontdek de Zedar K900, de ultieme oplossing voor een schone kattenbak

Bekijk ook:

Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.