Deze landen zijn het zwaarste getroffen door het coronavirus 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Deze landen zijn het zwaarste getroffen door het coronavirus

In Nederland gaat de strijd tegen het coronavirus bepaald niet vlekkeloos, maar in andere landen ging het nog veel slechter. In dit artikel geven we een overzicht van de zwaarst getroffen landen op basis van de cijfers van de World Health Organization

1. De Verenigde Staten

Het coronavirus maakte ongetwijfeld de meeste slachtoffers in de Verenigde Staten. In Amerika raakten ruim 30 miljoen Amerikanen besmet met het virus, en voor ruim 550 duizend mensen liep dat fataal af. Dat zijn schokkende cijfers, zeker als je dat vergelijkt met de wereldwijde statistieken. Ongeveer 20 procent van alle besmettingen en doden vonden namelijk plaats in Amerika.

Het land doet er nu wel alles aan om het tij te keren door volop te vaccineren. In Amerika zijn inmiddels zo'n 175 miljoen vaccins gezet en zijn er ongeveer 66 miljoen mensen volledig gevaccineerd. Dat is mede dankzij de inzet van Joe Biden, de president van Amerika eist namelijk dat in zijn eerste 100 ambtsdagen ruim 200 miljoen mensen worden gevaccineerd.

Deze landen zijn het zwaarste getroffen door het coronavirus 16

2. Brazilië

De Verenigde Staten zijn dus het zwaarst getroffen land ter wereld, maar de Brazilianen doen het niet veel beter. In Brazilië zijn inmiddels ruim 13 miljoen mensen besmet geraakt met het coronavirus en zijn er ongeveer 340 duizend Brazilianen eraan gestorven. Het aantal sterfgevallen in Brazilië gaat de komende tijd helaas nog flink toenemen, want momenteel sterven er duizenden Brazilianen per dag door het virus. Recent werden er op één dag nog bijna 4 duizend sterfgevallen gemeld. Dat is vooral te wijten aan de president van Brazilië, hij onderschat namelijk de gevaren van het virus en weigert daarom flinke maatregelen te nemen.

Bekijk ook:
5 Politici die zich niet hielden aan de corona-regels

3. Mexico

De Mexicanen zijn ook hard getroffen door het coronavirus. Mexico heeft weliswaar minder slachtoffers dan buurland Amerika, maar ook daar zijn veel mensen gestorven door het virus. In Mexico raakten namelijk zo'n 2.2 miljoen mensen besmet met het virus. Dat valt op zich wel mee, vergeleken met Amerika en Brazilië. Maar, in totaal stierven er wel weer ruim 205 duizend Mexicanen door corona. Een besmetting in Mexico heeft dus relatief iets vaker dodelijke consequenties.

Voor Mexico gloort het wel licht aan het einde van de tunnel. Het land lijkt namelijk de besmettingen aardig onder controle te hebben. In de afgelopen 24 uur werden namelijk slechts 5.5 duizend nieuwe besmettingen gemeld. Dat is minder dan in Nederland, maar ook veel minder dan in Amerika (75 duizend nieuwe besmettingen) en Brazilië (93 duizend nieuwe besmettingen).

Bekijk ook:
Poll: Moet het coronavaccin worden verplicht?

4. India

In Azië is India het zwarte schaap van de familie. India telt namelijk ruim 13 miljoen besmettingen en ongeveer 168 duizend coronadoden. Dat zijn echter niet de meest schokkende statistieken van dit moment. India meldde namelijk in de afgelopen 24 uur maar liefst 132 duizend nieuwe coronabesmettingen! Het virus maakt daarmee een flinke opmars in India, en gaat daarmee ongetwijfeld nog veel meer slachtoffers maken.

Deze landen zijn het zwaarste getroffen door het coronavirus 17

5. Het Verenigd Koninkrijk

Het Verenigd Koninkrijk heeft dankzij een efficiënt vaccinatieprogramma het coronavirus nu onder controle, maar daarvoor heeft het virus nog veel slachtoffers kunnen maken. In totaal zijn er namelijk bijna 4.4 miljoen Britten besmet geraakt met het virus, en daarvan zijn er ongeveer 127 duizend overleden. Het Verenigd Koninkrijk telt daarmee samen met Amerika, Brazilië, Mexico en India de meeste slachtoffers van het virus.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.