Onderzoek wijst uit: dit is de beste tijd om op te staan voor een dikke portemonnee 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Onderzoek wijst uit: dit is de beste tijd om op te staan voor een dikke portemonnee

Als je aan succesvolle mensen vraagt wat de sleutel tot hun succes is dan zullen ze allemaal zeggen dat ‘time management’ een onderdeel is van deze sleutel. Vroeg opstaan is volgens hen essentieel. Maar waarom is dat zo? Een bioloog van het prestigieuze Harvard University heeft hier onderzoek naar gedaan, en wat blijkt? Mensen die vroeg uit de veren gaan ervaren eerder succes, om de volgende redenen.

Betere werkprestaties

Iedereen krijgt 24 uur in een dag, ongeacht wat jouw beroep ook is. Een zakenman heeft niet meer tijd dan een stratenmaker. Maar waarom zweren mensen zoals Richard Branson, Elon Musk, en The Rock bij een vroege wekker? Omdat mensen die vroeger opstaan pro-actiever zijn, en beter presteren dan mensen die laat opstaan. Dit kwam uit het onderzoek van bioloog Christoph Randler van Harvard.

Als je pro-actiever bent, dan krijg je meer gedaan in een dag, en dat leidt weer tot een dikkere portemonnee. Mensen die vroeg naar bed gaan en vroeg opstaan ervaren volgens de resultaten van het onderzoek ook minder negatieve gedachten. Daarnaast is de BMI van vroege vogels lager omdat de meeste mensen ontbijten, en mensen die laat opstaan sneller geneigd zijn om hun honger te stillen met snacks in de middag.

Bekijk ook:
7 redenen waarom je (vaker) zou moeten zwemmen

vroeg opstaan

Vroeg opstaan voor een dikkere portemonnee

Volgens de bovengenoemde mensen is de ideale tijd om op te staan rond 05:00. Nu denk je bij jezelf dat ze gestoord zijn, maar het is niet toevallig dat al deze succesvolle mensen deze tijd hanteren. Dwayne ‘The Rock’ Johnson staat zelfs om 04:00 op Hij heeft dan zijn eerste training al gedaan, en waarschijnlijk ook al geld verdiend terwijl jij nog op bed ligt. Een succesvol leven staat en valt dus bij time management.

Als je wakker wordt kun je het beste eerst even vijf minuten in ‘het hier en nu’ komen, dus laat die smartphone nog maar even liggen. Als je water drinkt dan wordt je ook sneller wakker, net zoals een douche nemen als je uit bed springt. Lukt het niet in een keer? Dan zet je de wekker stap- voor stap telkens een kwartiertje vroeger. Give it a try, je zult jezelf dankbaar zijn als je ziet wat het oplevert.

Bekijk ook:
Het begrijpen van letselschade: van ongevallen tot vergoedingen

time management

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.