Tips om griepklachten te verminderen
Saved Read later
Deel dit bericht

Griepklachten verminderen? Bekijk deze tips eens

Volgens experts is er nog geen epidemie aan de gang. Toch is de griepgolf in Nederland fors aan het stijgen. Inmiddels kampen duizenden mensen met griepklachten en krijgen bedrijven dagelijks te maken met ziekmeldingen van werknemers. Als je op dit moment last hebt van griepklachten, dan zit er niets anders op dan rust nemen en uitzieken. Toch zijn er tips om het jezelf comfortabel te maken.

Wat zijn griepklachten?

Jaarlijks zijn er tienduizenden meldingen van mensen die griep hebben. Griep wordt veroorzaakt door het influenzavirus en deze is behoorlijk besmettelijk. Het is dus niet gek dat een griepgolf zich snel kan uitbreiden. Omdat je lichaam vecht tegen het virus, kun je last krijgen van verschillende griepklachten:

 • Hoofdpijn
 • Koorts
 • Spierpijn
 • Rillingen
 • Futloos
 • Keelpijn
 • Hoesten
 • Neusverkoudheid
 • Oorpijn
 • Minder eetlust
 • Zweten

Tip 1: Onderschat rusten niet

Werk je regelmatig door met griep? Misschien denk je dat het weinig kwaad kan. Het is tenslotte maar een verkoudheidje, toch? Nou, niet helemaal. Als je griep hebt, dan moet je lichaam aan de bak om alle bacteriën en virussen eruit te werken. Dat kost energie. Bovendien kun je het behoorlijk benauwd krijgen.

Bekijk ook:
De betekenis van dromen: wat betekent jouw droom?

Als je je lichaam geen rust gunt, dan heeft je lichaam niet genoeg fut om hard te werken. De griepklachten verdwijnen niet en kunnen nog wekenlang doorsukkelen. Probeer alle werkzaamheden voorlopig te laten vallen en gun je lichaam waar het om vraagt. Bedrust is niet altijd noodzakelijk. Slaap lekker bij, pak een boek of kijk eindelijk de Netflix-serie die al wekenlang op je kijklijst stond.

Tip 2: Eet wat je lekker vindt

Omdat je lichaam voldoende energie nodig heeft, is het belangrijk om regelmatig iets te eten. Dwing jezelf nergens toe en eet waar je zin in hebt. Het beste is om voor fruit te kiezen. Hier zitten vocht en vitamines in. Deze vitamines heb je nodig om je immuunsysteem te laten herstellen. Ook kan zout helpend zijn als je veel zweet.

Let op: Fruit is geen vervanger voor water. Het is onwijs belangrijk om te blijven drinken, omdat je lichaam veel vocht verliest. Voldoende drinken voorkomt uitdrogingsverschijnselen. 

Tip 3: Neem een douche of bad

Je spieren kunnen behoorlijk pijnlijk worden als je griep hebt. In je lichaam vinden verschillende processen plaats en daardoor krijgen je spieren pijnsignalen doorgegeven. De beste remedie tegen spierpijn is ontspanning. Nu horen we je denken: makkelijker gezegd dan gedaan. Warm water haalt de spanning van je spieren af en het is ook nog eens pijn verlichtend.

Bekijk ook:
De 10 beste tips tegen hooikoorts

Neem een warme douche of een bad. Ook kun je een warme kruik maken en is het onwijs belangrijk om je warm genoeg aan te kleden. Misschien heb je een warme pyjama of een comfortabele joggingbroek in de kast liggen.

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.