Blijf bewegen: waarom skeeleren zo goed voor je is!  13
Saved Read later
Deel dit bericht

Blijf bewegen: waarom skeeleren zo goed voor je is! 

Wist je dat skeeleren 50% minder belastend is voor je spieren dan hardlopen?Zeker in deze toch wel, bizarre tijden, trek je vaak je hardloopschoenen aan om wat frisse lucht te halen. Vaak ben je dit na twee weken wel weer zat, mocht je er niks aan vinden waardoor je op zoek kunt gaan naar een nieuwe sport. Skeeleren bijvoorbeeld!

Skeeleren wordt vaak nog gezien als ondergewaardeerde sport, terwijl je enorm gemakkelijk de deur uit kunt en zonder abonnementsvorm kunt bewegen in de natuur. Met skeeleren train je ook een hoop spiergroepen, waardoor je naast de fun die je eraan kunt beleven, ook nog echt kunt trainen. Trek je skeelers uit de kast of bestel een paar nieuwe skeelers in het gevalletje “support de ondernemer” en ga erop uit!

Conditie en kracht

Het is niet alleen leuk om te doen, maar daarnaast bouw je ook conditie en kracht op. Ondanks dat deze sport minder belastend is dan bijvoorbeeld hardlopen, kun je alsnog verschillende spiergroepen trainen. Welke onderdelen in je lichaam gebruik je nu eigenlijk?

  • Hart
  • Core
  • Benen en billen
  • Armen (indien je die meebeweegt)
Bekijk ook:
Zo haal je met gemak 10.000 stappen per dag, ook met een kantoorbaan

Hoe meer spiergroepen je hebt, hoe meer calorieën je verbrand. Je kunt wel rekenen op zo'n 600 calorieën per uur! Daarnaast is deze sport ook goed voor je hart. Skeeleren is namelijk een effectieve manier om een goede cardiovasculaire training te krijgen (dit is goed voor de hart en bloedvaten). Gemiddeld is je hartslag tijdens het skeeleren rond de 140-160 slagen per minuut.

Goedkope sport

Waar je bij een sportschool abonnement maandelijks een bedrag moet betalen, kun je bij skeeleren rekenen op een eenmalige aanschaf. Bij verschillende winkels (zoals bijvoorbeeld Decathlon) kun je voor een prima prijs, goede skeelers aanschaffen. Je kunt er bijvoorbeeld ook een keer voor kiezen om de auto te laten staan en met je skeelers van A naar B te komen. Nog goed voor het milieu ook! Win-win

Gelukshormonen

Midden in de (frisse) buitenlucht, zonnetje op je gezicht en misschien wel leuk gezelschap. Skeeleren is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid maar ook voor je mentale gezondheid. Maak je hoofd leeg na een dag werken, pak je momentje om een heerlijk stukje te gaan skeeleren door de stad of door de natuur.

Bekijk ook:
7 opmerkelijke verschillen tussen ochtend- en avondmensen

Nederlanders ervaren vaak en veel stress, waardoor het belangrijk is om dit af en toe even helemaal te laten gaan. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen. Stress kan namelijk ook vervelende consequenties hebben en daarom is het belangrijk om goed en voldoende te bewegen. Doordat skeeleren een minder belastende sport is, kun je het eenvoudig en gemakkelijk uitoefenen. Waar wacht je nog op?

Blijf bewegen: waarom skeeleren zo goed voor je is!  15

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.