in

sadsad AngryAngry

Nederlandse martelcontainers ontdekt

Misselijkmakende taferelen zouden zich hier afspelen

Plotseling werd het kleine plaatsje Wouwse Plantage wereldnieuws. Ook zullen potentiële nieuwe toetreders tot de criminaliteit toch even hebben moeten slikken. Door een spectaculaire afluistercampagne kon de Nederlandse politie een 7-tal containers in beslag nemen en een aantal betrokkenen arresteren.

Van 6 containers was wel duidelijk dat deze als cellen moesten dienen. Ze waren ruimhartig voorzien van geluidsisolerende materialen en ook was door folie aangebracht tegen gebruik van infraroodcamera’s. Wie daarin opgesloten zou worden, kon iedere hoop laten varen. Een bezoek aan de 7e container zou beslist geen pretje zijn.

Misselijkmakend

De zevende container zorgde ervoor dat ook geharde politiemensen een naar gevoel in hun maag kregen. Deze was namelijk uitgerust als een moderne martelkamer en klaar voor actie. Er waren handboeien voor de potentiële slachtoffers aangebracht zodat die staande een behandeling zouden kunnen ondergaan.

Nog duidelijker was de tandartsstoel waarin onfortuinlijke bezoekers stevig konden worden vastgebonden. Het bijpassende tafeltje met tangen, scalpels en andere werktuigen liet weinig aan de verbeelding over. Verschrikkelijke tonelen zouden zich hier gaan afspelen, indien de politie niet zo snel had ingegrepen. Het is uiteraard niet bekend of er op andere plaatsen inmiddels wel gebruik is gemaakt van wat alleen een martelcontainer kan worden genoemd.

Bekijk ook:
Klaas-Jan Huntelaar kondigt afscheid aan

Harde criminaliteit in een kikkerlandje

Hoewel al wel duidelijk was dat met name de drugscriminaliteit in ons land zorgt voor onverkwikkelijke toestanden, afrekeningen en huurmoordenaars was deze ontwikkeling toch een verrassing. De beelden van de martelcontainer zijn de hele wereld over gegaan. Het zal beslist weer hebben bijgedragen aan het beeld dat velen in het buitenland hebben van ons land. Al zal ook hier vooral weer worden gedacht aan Amsterdam, de meest wetteloze stad ter wereld?

In ons land is er meer de gedachte van afschuw wat er zich afgespeeld zou kunnen hebben in de omgeving van een slaperig dorpje in het zuiden van het land indien de politie niet zo attent was geweest.

Het kraken van EncroChat

Door het kraken van EncroChat was het mogelijk voor de Nederlandse en Franse politie om miljoenen berichten van potentiële misdadigers te lezen. Hierdoor ontstond ook een onthutsend beeld van de hardheid binnen de Nederlandse criminaliteit. De verdachten die zijn aangehouden in verband met de gevonden containers houden zich volgens de onderschepte berichten voornamelijk bezig met ontvoering, marteling en liquidatie van concurrente criminelen in het drugsmilieu. De hoofdverdachte maakte zelfs in niet mis te verdane chats duidelijk wat er met een bekende drugscrimineel zou gebeuren zodra hij ‘in de stoel zou zitten’.

Bekijk ook:
Wat is de Maradona Challenge?

Het zal door deze affaire duidelijk zijn dat men de harde criminaliteit op meedogenloze wijze zal moeten bestrijden. Dit om te voorkomen dat ook in ons land Mexicaanse toestanden zich gaan voordoen waarbij ook burgers het slachtoffer kunnen worden.

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.