6 Tips om je smartphone te beschermen 8
Saved Read later
Deel dit bericht

6 Tips om je smartphone te beschermen

Het leven van een smartphone is niet zonder risico's. Een ongeluk zit in een klein hoekje en voordat je het weet moet je weer een nieuwe kopen. Gelukkig zijn er genoeg manieren om je smartphone te beschermen. Met de tips van dit artikel wordt de levensduur van je kostbare bezit ongetwijfeld vergroot!

Tip 1: Gebruik een smartphonehoesje

Het is de schrik van iedere eigenaar van een smartphone. Het ene moment ben je rustig aan het appen, maar dan glipt de smartphone plots uit je handen. In slow motion zie je de smartphone op de grond vallen, zonder dat je er iets aan kan doen. Met een flinke klap komt de val tot een einde en het lot van je telefoon is bezegeld. Je zegt een klein gebedje – alsjeblieft laat het dit keer niet zo zijn – en pakt de smartphone weer op. Met ingehouden adem bekijk je de schade. Tot grote ergernis, maar niet tot grote verbazing, heeft je smartphone de val niet overleefd.

Het is een scenario dat de meeste telefooneigenaren wel zullen herkennen. Hoe voorzichtig je ook bent, een ongeluk zit in een klein hoekje. Veel beschadigingen kan je gelukkig voorkomen met een smartphonehoesje. Tegenwoordig heb je veel verschillende soorten hoesjes, dus het is vrij gemakkelijk om iets te vinden dat goed bij jouw voorkeuren en telefoon past.

Bij Smartphonehoesjes.nl heb je bijvoorbeeld hardcasehoesjes, flipcases, siliconenhoesjes en gepersonaliseerde hoesjes. Hier kan je ook bescherming vinden voor de nieuwste telefoons. Zo heeft de website bijvoorbeeld ook een uitgebreide keuze aan Samsung Galaxy S20 hoesjes en iPhone 12 hoesjes.

6 Tips om je smartphone te beschermen 9

Tip 2: Gebruik een screenprotector

Met een smartphonehoesje kan je dus heel wat beschadigingen voorkomen, maar het kan geen kwaad om je scherm extra te beschermen. Met een screenprotector kan je dit het beste doen. Hiermee geef je het scherm een beschermlaagje, waardoor je minder kans hebt op lelijke krassen of barsten. Dit is zeker een tip voor mensen die geen smartphonehoesje willen gebruiken, of voor telefoongebruikers die een smartphonehoesje hebben zonder bescherming bij het scherm.

Bekijk ook:
Zien: Dit is de nieuwe iPhone 12

Tip 3: Gebruik een pincode

Een pincode gebruiken is misschien wat onhandig, maar zeker geen overbodige luxe. Met een pincode – of vingerafdruk – voorkom je dat andere mensen zomaar toegang krijgen tot je smartphone.

Tip 4: Bescherm je telefoon tegen virussen

Virussen vallen niet alleen computers lastig, ze hebben het soms ook gemunt op je smartphone! Met antivirus software kan je dit doorgaans voorkomen.

Gelukkig komen virussen voor smartphones in Nederland tot op het heden nog niet zo vaak voor. Het Centraal Bureau voor de Statistiek schatte dat in 2018 zo'n 3 procent van de Nederlandse smartphonegebruikers was getroffen door een virus. Dat zijn relatief niet zo veel mensen, maar het gebeurt dus wel!

6 Tips om je smartphone te beschermen 10

Tip 5: Download geen onbekende apps

Door onbekende apps te downloaden kan je smartphone ook gevaar lopen. Je kan het beste alleen apps downloaden van een officiële store, zoals de App Store van Apple of Google Play van Android. Zelfs dan moet je alert blijven, want ook in de officiële winkels zit er soms een malafide app tussen. Je kan een app extra controleren door naar de reviews te kijken, andere gebruikers laten daar vaak graag van zich horen als ze klachten hebben! Daarnaast is het ook een tip om te kijken naar de toestemmingen die een app wilt na het downloaden. Soms willen ze toegang tot allerlei zaken waar ze niks te zoeken hebben.

Tip 6: Download en installeer de updates

Eens in de zoveel tijd moet je weer een update downloaden en installeren voor je smartphone. Soms is dat best irritant, maar je kan het beter wel doen. Vaak worden met updates bugs verholpen en wordt de beveiliging van je telefoon bijgewerkt. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er een recent een lek is ontdekt in de digitale bescherming en die wordt dan verholpen met de update. Doe je dit niet, dan blijft je telefoon kwetsbaar. Update je telefoon dus wanneer het kan!

Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.