Een ongeluk zit in een klein hoekje 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Een ongeluk zit in een klein hoekje

We krijgen er vaker mee te maken dan we zouden willen. Een ongelukje is snel gebeurd. Thuis, onderweg, op het werk als arbeidsongeval met letselschade of in het buitenland. Gelukkig valt de materiële schade vaak wel mee en is het snel te regelen via uw verzekering. Een stuk lastiger kan het zijn als er sprake is van letselschade. Zeker als dat ook nog eens letselschade bij kinderen is. We spreken van letselschade als iemand die bij een ongeval betrokken is daardoor (blijvende) geestelijke of lichamelijke schade oploopt. Er is genoeg informatie te vinden over letselschade maar dat maakt het juist vaak extra moeilijk. We raden u dan ook aan om een letselschade jurist in de arm te nemen.

Een ongeluk zit in een klein hoekje 16

Letselschade bij kinderen

Kinderen zijn speels, zien weinig gevaar maar zijn tegelijkertijd daardoor ook erg kwetsbaar. Wanneer uw kind is betrokken bij een ongeval kan het ernstig letsel oplopen. Omdat kinderen nog in de groei zijn is het uiteindelijke effect van het letsel vaak pas later te ontdekken. Letselschade bij kinderen kan veel extra vragen oproepen terwijl uw hoofd er op dat moment waarschijnlijk helemaal niet naar staat. Het is belangrijk om te weten dat de aansprakelijkheid niet anders is bij kinderen dan bij volwassenen. De afhandeling van de schade verloopt wel anders. Uw kind kan gebeten worden door een hond, letsel oplopen door sport, slachtoffer zijn van een medische misser of betrokken raken bij een verkeersongeluk. Zeker wanneer het letsel blijvend is ontstaan veel vragen over de toekomst van het kind. Zal hij/zij later lichamelijk of geestelijk volledig kunnen functioneren?

Bekijk ook:
Om deze reden zou je altijd een rol toiletpapier in de koelkast moeten bewaren

Professionele hulp bij letselschade

Wanneer er bij een kind (blijvend) letsel ontstaan is wilt u er als ouders alles aan doen om er voor uw kind te zijn. Uw hoofd staat op dat moment helemaal niet naar allerlei ingewikkelde juridische procedures die horen bij de nasleep van het ongeval. U kunt hiervoor een beroep doen op de letselschadejurist in Utrecht. De juristen weten exact hoe te handelen wanneer uw kind (blijvend) letsel heeft overgehouden. Bang voor hoge kosten hoeft u niet te zijn. De advocaatkosten worden in letselschadezaken veelal betaald door de verzekeraar. In de meeste gevallen is een letselschadeadvocaat gratis voor slachtoffers. Die kosten worden verhaald op de verzekeraar als die de aansprakelijkheid heeft erkend. Ook wanneer de juridische hulp niet gratis kan plaatsvinden zijn de kosten niet onoverkoombaar. De juristen werken op basis van door de overheid gefinancierde rechtshulp. Op deze manier is iedereen verzekerd van de beste juridische hulp na een letselongeval.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.