Efficiënte bedrijfsadministratie is de sleutel tot het succes van een onderneming 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Efficiënte bedrijfsadministratie is de sleutel tot het succes van een onderneming

Er zijn veel geweldige producten en diensten in de omloop. Er komen zelfs elke dag geniale nieuwe ontwikkelingen bij. Toch is het succes van een bedrijf of dienst niet alleen afhankelijk van de kwaliteit van het product of de dienst die ze aanbieden. Een goede marketingstrategie is natuurlijk belangrijk en een effectief productieproces. Dat alles moet samenkomen in een werkend businessmodel. Het is voor elke onderneming van groot belang om een goed overzicht te hebben van alle financiële stromingen waar het bedrijf mee te maken heeft. Daarom is effectieve bedrijfsadministratie een sleutel tot succes.

Wat doet een bedrijfsadministrateur?

MBO scholen in heel het land bieden een opleiding bedrijfsadministratie aan. In deze opleiding leren studenten de basis van het ordenen, verwerken en archiveren van (financiële) documenten. Ze weten bijvoorbeeld hoe te werken met debiteuren- en crediteureninformatie, beheren klantgegevens en loonkosten. Elke week of maand stellen ze een rapport op waarin alle financiële stromen duidelijk worden weergegeven en ze verzorgen de aangifte van de omzetbelasting. Als de administratie goed werkt, dan kan de directie van het bedrijf direct zien of het goed gaat met het bedrijf of niet en waar eventuele problemen ontstaan.

Een MBA Bedrijfsadministratie gaat een stapje verder

Mensen die al ervaring hebben op administratief gebied, boekhouden of accounting, leren tijdens een MBA de ‘ins en outs’ van het hectische bedrijfsleven. Een bevlogen senior begeleidt de studenten in deze flexibele en praktijkgerichte opleiding. Zo leren ze om de juiste beslissingen te nemen – zelfs onder hoge druk. De cijfers en analyses die een MBA verzamelt en presenteert, vormen de basis voor het nemen van belangrijke beleidsbeslissingen. Tijdens deze opleiding wordt meer aandacht besteed aan de juiste actie op het juiste moment. Soms moet er precies gewerkt worden en op andere momenten is een ‘quick and dirty’ berekening nodig.

Bekijk ook:
Het bijzondere verhaal achter de rijkste Nederlander van dit moment

Effectieve bedrijfsadministratie is goud waard

Het correct voeren van de administratie is de basis voor elke soort onderneming. Maar experts in bedrijfsadministratie gaat veel verder dan correct boekhouden. Ze hebben het overzicht over alle financiële data en zorgen ervoor dat de boekhouding zo efficiënt mogelijk wordt bijgehouden. Met geavanceerde Power BI software stellen ze eenvoudigweg een interactief dashboard samen. Daar worden de uitgangspunten van de budgettering en resultaatberekening van elk project samengebracht met de actuele gegevens. Op elk moment weten ze eenduidige, hoogwaardige informatie te verstrekken over elk specifiek financieel aspect binnen het bedrijf. Dit wordt gedaan door middel van overzichtelijke grafieken en tabellen die alle relevante data bevatten.

Het CMA certificaat bewijst dat iemand weet wat belangrijk is voor een gezonde onderneming

Ambitieuze professionals op het gebied van financiën kunnen ervoor kiezen door te studeren voor CMA. Deze opleiding gaat in op taken als Management Accounting, Business Control en FP&A. Tijdens hu studie worden studenten begeleid bij het eigen maken van diepgaande theorie die voortbouwt op hun bestaande kennis uit de bacheloropleiding. Daarnaast moeten ze deze informatie direct toepassen in hun werkomgeving. Daarom is een behoorlijke werkervaring en relevant werk vereist om aan de opleiding te beginnen. Een CMA opleiding gaat in op de tendensen in de internationale financiële sector en het certificaat wordt overal ter wereld erkend.

Bekijk ook:
Optimaliseer jouw netwerkervaring: Het belang van visitekaartjes met QR code

Excellente boekhouding is noodzakelijk voor goed bestuur

Belangrijke beslissingen hebben een onderbouwing van feiten nodig. Voordat een nieuw product op de markt gebracht wordt, is het belangrijk om marktonderzoek te doen. Dit soort onderzoek wordt vaak vergeten zo gauw een bedrijf draait, maar juist dan is het gemakkelijk door te zetten met effectief financieel management. Een professional met een opleiding in MBA bedrijfsadministratie en een certificaat in Power BI, kan doormiddel van heldere grafieken, precies laten zien waar kosten bespaard kunnen worden en welke gebieden de potentie hebben om meer winst te maken. Daardoor is een professionele bedrijfsaccountant een belangrijke gesprekspartner bij het succesvol sturen van het beleid van een onderneming.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.