Wie zijn de Zomergasten 2021? 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Wie zijn de Zomergasten 2021?

Op zondag 18 juli keert het populaire programma Zomergasten terug op televisie. Wie zijn dit keer de Zomergasten? In dit artikel zetten we de zes gasten van dit seizoen voor je op een rij!

Dit zijn de Zomergasten 2021

Over twee weken gaat weer een nieuw seizoen van Zomergasten van start. In het televisieprogramma van de VPRO wordt wekelijks een bekende of interessante Nederlander geïnterviewd. Sinds 2017 is Janine Abbring de presentator en zij zal vanaf 18 juli weer zes Zomergasten interviewen.

Dit zijn de Zomergasten van het nieuwe seizoen:

Floris Alkemade – 18 juli

Floris Alkemade is de eerste Zomergast van het nieuwe seizoen en zal te zien zijn in de aflevering van 18 juli. Alkemade is een architect en stedenbouwkundig ontwerpen. Sinds 2015 is hij de Rijksbouwmeester; een adviseur over de architectuur en de stedelijke omgeving van het rijksvastgoed. Een belangrijke rol die hij nog tot 1 september 2021 zal vervullen. Naast dit werk was Alkemade ook een periode lector aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam. En in 2018 werd hij verkozen tot Architect van het Jaar.

Roxane van Iperen – 25 juli

Roxane van Iperen is de tweede Zomergast van het nieuwe seizoen en zij zal te zien zijn in de aflevering van 25 juli. Van Iperen is een Nederlands jurist en schrijfster. In 2016 verscheen haar debuutroman Schuim der aarde, die de prestigieuze Hebban Debuutprijs won. Dat smaakte naar meer, want in 2018 bracht ze haar tweede boek ‘t Hooge Nest uit. Het boek – dat zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog – werd een bestseller, waarvan de filmrechten zijn verkocht aan het productiebedrijf van Carice van Houten en Halina Reijn. Dit jaar stond ze ook in de schijnwerpers toen ze de literaire voordracht verzorgde tijdens de dodenherdenking.

Bekijk ook:
Top 10 bioscoopfilms - juli 2021

Robert Vermeiren – 1 augustus

De derde gast van Zomergasten is Robert Vermeiren en hij zal te zien zijn in de aflevering van 1 augustus. Vermeiren is hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie. Een belangrijke baan die hem weliswaar geen nationale bekendheid heeft opgeleverd, maar in zijn beroepsgroep staat hij wel bekend als een boegbeeld. Vermeiren is tevens de hoofdredacteur van de Psychiater en bestuurslid van de NVvP – afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie en het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie.

Sevdaliza – 8 augustus

De vierde gast van het nieuwe seizoen van Zomergasten is Sevdaliza en zij zal te zien zijn in de aflevering van 8 augustus. Sevdaliza is een Iraans-Nederlandse zangeres en basketballer, die op vijfjarige leeftijd uit Iran naar Nederland is gevlucht. Tijdens haar jeugd speelde ze basketbal op professioneel niveau voor Rotterdam Basketbal, maar later ontdekte ze haar passie voor muziek. In 2015 verscheen haar debuutalbum ISON, waarvoor ze een 3voor12 Award kreeg. Op Spotify is haar liedje Human al meer dan 20 miljoen keer beluisterd.

Bekijk ook:
Spotify jaaroverzicht 2020: de muziektrends van dit jaar

Alfred Birney – 15 augustus

Alfred Birney is als vijfde te zien in het nieuwe seizoen van Zomergasten. Hij zal te zien zijn in de aflevering van 15 augustus. Birney is een Nederlandse schrijver en columnist. In 1987 debuteerde hij met zijn roman Tamara's lunapark. Daarna schreef hij velen andere boeken, waaronder Vogels rond een vrouw (1991) en De onschuld van een vis (1995). Een paar jaar geleden kwam hij weer in de schijnwerpers toen zijn boek De tolk van Java uitkwam. Daar kreeg hij onder meer de Libris Literatuurprijs en Henriette Roland Holst-prijs voor.

Hans Klok – 22 augustus

De zesde en laatste Zomergast kent bijna iedereen wel, want dat is niemand minder dan Hans Klok. Klok is in de Zomergasten aflevering van 22 augustus te zien. De Nederlandse goochelaar/illusionist zit al tientallen jaren in het vak en is met zijn betoverende shows de hele wereld over gegaan. Vorig jaar verzorgde hij nog een grote show in Las Vegas, maar daar kon de goochelaar vanwege de coronacrisis niet al te lang van genieten.

Wat vind jij van de Zomergasten van het nieuwe seizoen? Wij hebben er in ieder geval zin in!

Deel dit bericht
Read later
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.