Boa’s controleren quarantaine plicht en delen boetes uit 14
Boa’s controleren quarantaine plicht en delen boetes uit
Saved Read later
Deel dit bericht

Boa’s controleren quarantaine plicht en delen boetes uit

Ben je op vakantie geweest naar een land waar een hoog risico is om besmet te kunnen worden met het Corona virus? Het is verplicht om dan in quarantaine te gaan voor 10 dagen. Doe je dit niet, kan je een boete krijgen die flink kan oplopen. 

Iedereen die naar een hoog risico land is geweest kan een boa op bezoek krijgen. Zij zullen controleren of zich men houdt aan de verplichte tien dagen quarantaine. Hoog risicolanden zijn bijvoorbeeld Rusland, Engeland en verschillende landen in Zuid-Amerika, Azië en Afrika. Er is een hoog besmetting aantal daar. Ook zijn er in een paar van die landen gevaarlijke varianten van het coronavirus gemeld.

Verplichte quarantaine

Als men zich niet aan de verplichte quarantaine houdt, kunnen de boetes flink oplopen. Er is in Gelderland al een boete gegeven. De toezichthouders hebben de afgelopen weken al diverse controle bezoekjes afgelegd. Er werd bij één van die bezoekjes een boete uitgedeeld van 339 euro. Mocht je zo vrij zijn je niet aan de maatregel te houden, kan men een dwangsom opleggen. Het bedrag per keer is 5000 euro wat kan oplopen tot een maximum van 20.000 euro.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Verplicht quarantaine formulier

Het ministerie van VWS heeft een callcenter opdracht gegeven de controle uit te voeren. Zij zullen eerst de vakantieganger bellen en hen vertellen dat zij een quarantaine formulier moeten invullen, waarop staat op welk adres men in quarantaine gaat. Ook moet men een telefoonnummer geven aan de medewerker van het callcenter. Men moet dit formulier ingevuld bewaren. Op het niet hebben van zo’n formulier staat een boete.

Zorg dat je thuisblijft, boa’s komen controleren

Je bent verplicht op te nemen als men je belt. Als je dat niet doet krijg je ook een boete. Je kan dus maar beter zorgen dat je goed bereikbaar bent. De medewerker van het callcenter zal op achtergrondgeluiden letten. Dat is men opgedragen door het VWS. Zo hopen ze te kunnen horen of je thuis bent, of dat zij bijvoorbeeld geluiden horen die erop wijzen dat je elders bent zoals in een supermarkt of in een kroeg. Denken ze vreemde geluiden te horen dan sturen zij een boa die komt controleren of je thuis bent.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.