Waco
Saved Read later
Deel dit bericht

Waco: American Apocalypse: Netflix scoort opnieuw hit met shockerende docuserie

Netflix heeft de smaak te pakken als het gaat om docu-series waarin gestoorde geesten centraal staan. Na de gespeelde serie ‘Dahmer, dat massaal werd bekeken, komt de streamingdienst opnieuw met een shockerende serie; Waco: American Apocalypse. In dit verhaal wordt je meegezogen in de gestoorde gedachtegang van sekteleider David Koresh, die zijn volgelingen mee de dood in nam.

Waco: American Apocalypse

In 1993 vond er in Waco, Texas, een bloedige en compleet gestoorde ontknoping plaats van een impasse dat weken duurde. De FBI en leden van de sekte van David Koresh, De Branch Davidians, kwamen na een belegering en een psychologische oorlogsvoering van de FBI en ATF (de spierballen van de FBI) tot een vuurgevecht waarbij de hel op aarde losbarstte.

Koresh leidde zijn sekte van 1988 tot aan zijn dood tijdens de inval van de FBI. In deze Netflix-docu komen beide partijen aan het woord, waaronder de toen betrokken onderhandelaars en oud-leden van de sekte. De schietpartij werd ‘de grootste schietpartij sinds de burgeroorlog’ genoemd. De bestorming leidde tot de dood van 76 sekteleden, onder wie 28 kinderen, ze zaten opgesloten in een gebouw dat door een brand werd verwoest.

Trailer en releasedatum op Netflix

Kijkers op Netflix die Dahmer konden waarderen zullen zeker op het randje van de bank zitten bij deze zenuwslopende docuserie. De gestoorde geest van David Koresh als sekteleider, en de tactische denkwijze van de FBI-agenten zullen uitgebreid worden uitgelicht, en dat maakt de serie uiterst fascinerend. Wie aan Waco denkt, denkt aan de bestorming van het centrum van Koresh.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 meest succesvolle films aller tijden

Waco: American Apocalypse is vanaf nu te streamen op Netflix. De serie krijgt een waardering van 8,7 op IDMb en 90% op Rotten Tomatoes. De serie is niet voor tere zieltjes, dus wees voorbereid op een explosie aan geweld dat alle verstand te boven gaat. We hebben de trailer van deze indringende serie hieronder geplaatst, zodat je alvast een idee krijgt van wat je te wachten staat.

Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.